Η Ευδοκία Κρητικού του Υγρού Στίβου Ρόδου βρέθηκε θριαμβευτικά στο ΤΟΡ 40 της παγκόσμιας κατάταξης και από την 1η Απριλίου θα φιγουράρει στην 36 ή στην 37η θέση του ranking και συνεχίζει. Εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα, τον Υ.Σ. Ρόδου αλλά και τον εαυτό της, έθελξε με το αγωνιστικό της θράσος και θάρρος απέναντι στις κορυφαίες του χώρου. Μια κούρσα που έδειξε το μέταλλο της ροδίτισσας πρωταθλήτριας που μετά από 10 χλμ κολύμβησης στα μαγευτικά νερά του Εϊλάτ στο Ισραήλ, απέδειξε ότι μόλις 129 δευτερόλεπτα την χωρίζουν από την κορυφή και την πρώτη Ουγγαρέζα και περυσινή τέταρτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου η Ευδοκία Κρητικού κατέγραψε μια φοβερή επίδοση 2.06.23 και με αυτήν και τους βαθμούς που αποκόμισε από τον αγώνα αυτό του Ευρωπαϊκού Κυπέλου αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στις κορυφαίες 40 του κόσμου (προηγούμενη καλύτερη κατάταξη 63), προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και περιμένει με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα. Με 41 ακόμα κορίτσια από όλη την Ευρώπη να κολυμπούν για μια πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης τον Αύγουστο, πέτυχε πανηγυρικά τον στόχο της και περιμένει τα ελληνικά trials και την απόφαση της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Με συνεχές sprint και πρωτόγνωρο αγωνιστικό παλμό, παρά τον τραυματισμό της από την αρχικά τέταρτη και αργότερα ακυρωθείσα Ισραηλινή πρωταθλήτρια (προφανώς για την συνεχή παρενόχληση και τον μετέπειτα τραυματισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας μας που παρ’ όλα αυτά δεν έκανε ένσταση), κατάφερε να τερματίσει συντρίβοντας την προηγούμενη επίδοσή της και τώρα αν και τραυματίας στον δεξί αστράγαλο προπονείται σκληρά ενόψει του επόμενου αγώνα στις Σεϋχέλες ή στο Gravelines τον προσεχή Μάιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ