Ειδήσεις

ΔΕΡΜ ΑΕ: Στις διαδικασίες η παραχώρηση σε ιδιώτες δημοτικών ακινήτων

Αυτοψίες στις Πηγές Καλλιθέας και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων πραγματοποίησε πρόσφατα ο νέος πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιώργος Κακούλης, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως δήλωσε χτες στην «δ» ο κ. Κακούλης:
«Στόχος της νέας διοίκησης της επιχείρησης του Δήμου Ρόδου είναι να προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες συντηρήσεις και κυρίως σε βελτιώσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για την νέα τουριστική σεζόν. Προς το παρόν, βρίσκομαι ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουν όλες οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων ώστε να υπάρξει καλύτερη αισθητική και εικόνα για το νησί. Με ενδιαφέρει η σωστή διαχείριση και η διαφάνεια και φυσικά, η σωστή αξιοποίηση προς όφελος του ροδιακού λαού».
Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο δ.σ. της ΔΕΡΜ ΑΕ είχε αποφασίσει να παραχωρηθούν σε ιδιώτη προς αξιοποίηση όλα τα καταστήματα που λειτουργούν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων καθώς και στις Πηγές Καλλιθέας. Συγκεκριμένα, τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο τουριστικά καταστήματα που λειτουργούν στην Κοιλάδα και  δύο τουριστικά καταστήματα στις Πηγές Καλλιθέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» ο διαγωνισμός για  την ανάδειξη ανάδοχου, θα προχωρήσει σύντομα, ενώ την ίδια ώρα, προγραμματίζεται η αξιοποίηση και άλλων ακινήτων.
Όπως έχει γράψει η «δ», το ‘Συσσίτιο’ δημοπρατήθηκε ήδη και ανακαινίζεται για να δοθεί σε χρήση.
Όσον αφορά το καφενείο και το ανθοπωλείο στο Κοιμητήριο της Ρόδου έχουν ανακαινιστεί και είναι σε πλήρη λειτουργία με νέες παροχές.
Το επόμενο βήμα για την ΔΕΡΜ ΑΕ είναι να βγει σε διαγωνισμό η ‘Όασις’, τέσσερα καταλύματα που βρίσκονται στο Φράγμα της Απολακκιάς, το ‘Έλαφος και Ελαφίνα’ και το ‘Ροδίνι’ (σε συνάρτηση με την συνολική ανάπλαση του πάρκου).
Ειδικά για το ‘Όασις’ ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα μέσα στον επόμενο μήνα και τα σχέδια αξιοποίησής του, αφορούν την λειτουργία του ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η διαχείρισή του θα είναι σε σχέση μάνατζμεντ –όπως οι ‘Πηγές Καλλιθέας’ καθώς η δημοτική αρχή δεν μπορεί να το εκμισθώσει απ’ ευθείας σε επενδυτή. Σχετικά με τα τέσσερα καταλύματα (οικίσκοι) που βρίσκονται στο Φράγμα της Απολακκιάς σχεδιάζεται να γίνει ανακαίνιση και να παραχωρηθούν επίσης με διαγωνισμό σε ιδιώτες για να τα αξιοποιήσουν αναλόγως –όχι όμως ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται ότι στις Πηγές Καλλιθέας βρίσκονται σε εξέλιξη έργα μικρής κλίμακας, όπως συντηρήσεις, μονώσεις και εξωραϊσμοί. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί το κτήριο που ήταν η παλιά δεξαμενή των πηγών, το οποίο θα ανακαινιστεί, θα ανακατασκευαστεί και θα μετατραπεί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει να λειτουργήσει πάνω από 50 χρόνια και βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Τέλος, στα σχέδια της ΔΕΡΜ ΑΕ είναι και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Ελαφος» και «Ελαφίνα» στον Προφήτη Ηλία.
Τα δύο ακίνητα, που βρίσκονται σε απόσταση 45 χλμ από την πόλη της Ρόδου και 30 χλμ από το αεροδρόμιο, έχουν ήδη περιέλθει, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στη ΔΕΡΜ Α.Ε, η οποία ανέθεσε στην εταιρεία New Symbol την εκπόνηση της σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αξιοποίηση των χώρων. Σύμφωνα με αυτήν, το συγκρότημα θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη- επενδυτή, ο οποίος πέραν της διαχείρισης του ξενοδοχείου «Ελαφος», που λειτουργεί και τώρα ως κατάλυμα 22 δωματίων, θα αναλάβει και τις εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου της «Ελαφίνας», 30 δωματίων κι επιπλέον των 17 κατοικιών που βρίσκονται στο χώρο και είναι υπό κατάρρευση. Ο σημερινός μισθωτής του ξενοδοχείου «Ελαφος» έχει προχωρήσει στη λύση της σύμβασης και πρόκειται να αποχωρήσει λόγω υψηλού μισθώματος.
Σημειώνεται ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει ιδιαίτερη σημασία για την μελέτη της ιταλικής αρχιτεκτονικής στα Δωδεκάνησα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου