Συνεντεύξεις

Κ. Ταρασλιάς: «Είμαστε μια ομάδα που έχει να επιδείξει συγκεκριμένο μετρήσιμο έργο»

«Μια ομάδα που έδειξε συγκεκριμένο μετρήσιμο έργο, το οποίο έχει μείνει στις συνειδήσεις των πολιτών και αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε συμπολίτες μας άλλων δημοτικών ενοτήτων, συνεργάζεται τώρα δυνατά με νέους άφθαρτους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην απαξίωση του πολιτικού σκηνικού δηλώνουν δυναμικά πως επιθυμούν να βοηθήσουν τον τόπο και καταθέτουν την πρότασή τους σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό μας δίνει δύναμη».

Αυτό δηλώνει, σε συνεντευξή του στη «δ», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου κ. Κώστας Ταρασλιάς και προσθέτει πως ευθύνη θα έχει τώρα και η κοινωνία που οφείλει να αποφασίσει αν θέλει την ανανέωση και την απομάκρυνση από το κατεστημένο και ανθρώπους που έδειξαν συγκεκριμένο έργο και είναι δραστήριοι στην κοινωνία.

«Θεωρώ πως ο πολιτικός μου λόγος έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν θα μπορούσα να συμπλεύσω με ένα σχήμα, όπου τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής και των υποψηφίων, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του ήταν μακριά από τις αρχές που εγώ έχω υπηρετήσει», τονίζει ο κ. Κώστας Ταρασλιάς, που αναφέρεται και στον προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε με κάποια παρατράγουδα.
«Θα αντέξουμε όσο γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως αν τα κτυπήματα είναι κάτω από τη μέση θα μείνουμε απαθείς», τονίζει ο κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Η συνέντευξη του κ. Κώστα Ταρασλιά, αναλυτικά:
• Τελικά αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Τι σας ώθησε σε αυτό;
Πάντα μιλούσα για το νησί μου και τα θέματα της καθημερινότητας, τα οποία για μένα είναι σημαντικά. Ήθελα να είμαι συνεπής στις απόψεις μου και συνεπής στον κόσμο ο οποίος ξέρει πως προτάσσω το Δήμο της Ρόδου σε σχέση με όποιο άλλο βαθμό αυτοδιοίκησης.

• Θα μπορούσατε παρόλα αυτά να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση του δευτέρου βαθμού αλλά δεν το πράξατε;
Σαφέστατα και θα μπορούσα γιατί μπορεί να γίνει πολλή δουλειά και μέσω του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης. Είχα και την τιμή να τύχω προτάσεων και από υποψηφίους στην Περιφέρεια. Θεώρησα όμως ότι πρέπει να έχω συνέπεια απέναντι σε αυτά τα οποία ο ίδιος έχω δημόσια δηλώσει και σε αυτά που προτάσσω ως πιο σημαντικά για να λυθούν τα προβλήματα της Ρόδου.

• Θεωρείτε πως στη θητεία που τελειώνει τον Αύγουστο έγιναν κάποια πράγματα ή απλά χάθηκε χρόνος για το Δήμο Ρόδου;
Θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα και να υπάρξουν δράσεις οι οποίες δεν χρειάζονταν χρήματα αλλά απλώς αντανακλαστικά και ένα καλό σχεδιασμό. Θα μπορούσε να γίνει μια πολύ καλύτερη δουλειά. Δεν είναι τα πάντα ζήτημα χρημάτων. Απλώς χρειάζεται να σχεδιάσουμε, να τρέξουμε και να υλοποιήσουμε πράγματα έτσι ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες στους πολίτες. Και πόροι θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Για όλα αυτά απαιτείται ανοικτό μυαλό που φάνηκε πως πολλοί συνεργάτες του σημερινού δημάρχου δεν είχαν.

• Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να ενταχθείτε στην παράταξη του κ. Χ. Χατζηεηθυμίου;
Θεωρώ πως ο πολιτικός μου λόγος έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν θα μπορούσα να συμπλεύσω με ένα σχήμα, όπου τα χαρακτηριστικά του επικεφαλής και των υποψηφίων, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του, ήταν μακριά από τις αρχές, που εγώ έχω υπηρετήσει. Θεωρώ σημαντικό η τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με τα κριτήρια της ιδιωτικής οικονομίας. Για παράδειγμα σας αναφέρω πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν τα στεγανά σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Ο πολιτικός πρέπει να έχει τα ίδια αντανακλαστικά με ένα επιχειρηματία. Για να μην παρεξηγηθεί αυτό, δεν είναι τα πάντα το χρήμα. Χρειάζεται ακόμη και στην πρόνοια και στο περιβάλλον και στον πολιτισμό τέτοια αντανακλαστικά και πάθος.

• Τι έχετε να πείτε για τη νέα παράταξη του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου;
Μια ομάδα που έχει να επιδείξει συγκεκριμένο μετρήσιμο έργο, το οποίο έχει μείνει στις συνειδήσεις των πολιτών και αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε συμπολίτες μας άλλων δημοτικών ενοτήτων συνεργάζεται τώρα δυνατά με νέους άφθαρτους ανθρώπους, οι οποίοι μέσα στην απαξίωση του πολιτικού σκηνικού δηλώνουν δυναμικά πως επιθυμούν να βοηθήσουν τον τόπο και καταθέτουν την πρότασή τους σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό μας δίνει δύναμη. Από εκεί και πέρα την ευθύνη θα την έχει η κοινωνία που οφείλει να αποφασίσει αν θέλει την ανανέωση και την απομάκρυνση από το κατεστημένο και ανθρώπους που έδειξαν συγκεκριμένο έργο και είναι δραστήριοι στην κοινωνία.

• Κάποιοι στη ΝΔ υποστηρίζουν πως ακόμη υπάρχει περιθώριο συνεργασίας των παρατάξεων του κ. Χ. Χατζηευθυμίου και του Στράτου Καρίκη. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;
Θα ήταν πολύ σημαντικό εφόσον οι άνθρωποι, οι οποίοι κινούνται γύρω από τους δύο συνδυασμούς έχουν κοινά χαρακτηριστικά, να βρεθούν κοντά. Αυτό, όμως, δυστυχώς βρίσκει εμπόδιο στις φιλοδοξίες κάποιων ανθρώπων κάτι με το οποίο εγώ δεν συμφωνώ. Για μένα πάνω από όλα είναι το νησί μου και ο τρόπος που θα πρέπει να κυβερνηθεί και μετά έρχονται οι προσωπικές μου φιλοδοξίες. Θα μπορούσα να διεκδικήσω την ηγεσία μιας παράταξης που ήταν έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Αναφέρομαι στη «Ρόδος Μπροστά» του κ. Γιώργου Χατζημάρκου η οποία δεν συνέχισε την πορεία της. Δεν το έκανα, γιατί σεβάστηκα έναν άνθρωπο που πρόσφερε πολλά στο Δήμο Ροδίων και σήμερα είναι έτοιμος να αναπτύξει έργο και δράση σε όλο το νησί. Προτίμησα να συμπαραταχθώ με τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και να αφήσω πίσω τις προσωπικές μου φιλοδοξίες για να υπηρετήσω μαζί του τον τόπο μας.

• Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Δήμο Ρόδου την επόμενη πενταετία καθώς το τοπίο εξακολουθεί να είναι δύσκολο;
Θα ήθελα να προτάξω τόσο την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών όσο και την καλύτερη διευθέτηση θεμάτων που χρονίζουν. Όλοι γνωρίζουν πως στην ατζέντα μου είναι πολύ ψηλά η πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού. Θεωρώ εξίσου σημαντική την τακτοποίηση των οικονομικών ζητημάτων και των εργασιακών θεμάτων. Πρέπει να υπάρξει καινοτομία με την υλοποίηση έργων που θα δώσουν μια άλλη υπόσταση στη Ρόδο. Είναι απαραίτητο επίσης να γίνει καλός προγραμματισμός έργων μικρών και μεγάλων για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

• Διεξάγεται σε ήπιο κλίμα ο προεκλογικός αγώνας ή υπάρχουν και παρατράγουδα;
Εμείς, τουλάχιστον, διαφυλάξαμε το προεκλογικό κλίμα. Θεωρώ πως γίνονται προσπάθειες από διάφορα κέντρα και ανθρώπους, που κινούνται γύρω από ψηφοδέλτια ή ΜΜΕ, να δυναμιτίσουν το καλό κλίμα για το δικό τους λόγο. Θα αντέξουμε όσο γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει, πως αν τα κτυπήματα είναι κάτω από τη μέση, θα μείνουμε απαθείς. Έχω ήδη δεχθεί κτυπήματα από συγκεκριμένο έντυπο με δηλώσεις που φέρεται να έκανα και δεν είναι πραγματικές. Δεν έχω απαντήσει μέχρι σήμερα. Αν συνεχιστεί, όμως, αυτό θα αναγκαστώ να υπερασπιστώ όχι τον εαυτό μου αλλά την ηπιότητα που οφείλουμε να έχουμε στην προεκλογική περίοδο. Πρέπει να υπηρετήσουμε την προσπάθεια να υπάρχει ουσιαστική πρόταση και όχι να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες ή την αγάπη ορισμένων για κάποιους υποψηφίους.

• Ενόχλησε, θεωρείτε, κάποιους η δημοσκόπηση που διενήργησε η «δ»;
Ενδεχομένως, ναι. Προσπάθησαν με διάφορους τρόπους κάποιοι κύκλοι στην αρχή να την απαξιώσουν. Η εγκυρότητα της εταιρείας και ο επιστημονικός τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η έρευνα απέτρεψε τις όποιες αρνητικές τοποθετήσεις σε αντίθετη κατεύθυνση. Προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να εξαχθούν άλλα συμπεράσματα για δικό τους όφελος.

• Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο του νησιού μας; Θεωρείτε πως οι όποιες αντιδράσεις σημειώνονται καθυστερημένα;
Το αεροδρόμιο του νησιού μας πρέπει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες τόσο στους πολίτες της Ρόδου όσο και στους επισκέπτες του νησιού από τους οποίους ζούμε. Αυτό δεν θα πρέπει να έχει επιπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων και να λειτουργήσει απαγορευτικά στα ταξίδια από και προς τη Ρόδο.

• Κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε πως το αεροδρόμιο δεν θα ιδιωτικοποιηθεί αλλά θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Ποια είναι η άποψή σας;
Ήμουν πολύ ακριβής σε αυτό που σας ανέφερα. Σαφέστατα ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που προτίθεται να προσφέρει ο ιδιώτης. Οι όποιες λειτουργίες όμως δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων.

• Είναι άδικη η στάση της ΕΤΑΔ στο θέμα της Ροδιακής Έπαυλης και πώς έπρεπε να αντιδράσει ο Δήμος Ρόδου;
Ο Δήμος Ρόδου θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να προγραμματίσει μέσω των υπηρεσιών του τη συγκεκριμένη διεκδίκηση και να μην προχωρεί σε ενέργειες εκ των υστέρων που αν μη τι άλλο δείχνουν πως υπήρχε μεγάλη ανοργανωσιά στο πώς προγραμματίζει να κάνει κάποια έργα.

• Νοσεί σοβαρά ο τομέας Υγείας. Τι θα πρέπει να γίνει και πώς μπορεί να αντιδράσει και να λύσει προβλήματα η τοπική αυτοδιοίκηση;
Ο δήμαρχος Ρόδου θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της διεκδίκησης από το κέντρο. Δεν θα πρέπει τα γεγονότα να τον βρίσκουν ανέτοιμο στα προβλήματα που δημιουργεί η κεντρική διοίκηση. Θα μπορούσε ο Δήμος να έχει μια σειρά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας ειδικά αυτή την περίοδο που εκατοντάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ Ακόμη και συνταγογράφηση θα μπορούσε να παρέχει στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολίτες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου