Ειδήσεις

Τσιγγάνοι κατέλαβαν τα παλιά σφαγεία της Ρόδου

Στο κτήριο που παλαιότερα λειτουργούσε ως σφαγείο επί της οδού Αυστραλίας επιχείρησαν να εγκατασταθούν προχθές το βράδυ κάποιοι τσιγγάνοι.
Οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή διαμαρτυρήθηκαν ωστόσο έντονα γιατί τους ενοχλεί η παρουσία τους.
Οι πληροφορίες για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στο χώρο των παλαιών σφαγείων έφθασαν και στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
Χθες το πρωί ο δήμαρχος ζήτησε από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Καρατζιά να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κτήριο για να διαπιστώσει αν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.
Οι περίοικοι πάντως ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του Δήμου για την απομάκρυνση των τσιγγάνων από την περιοχή πριν η εγκατάστασή τους στη συγκεκριμένη περιοχή γίνει καθεστώς.
Στο θέμα της μεταφοράς των τσιγγάνων από τον καταυλισμό στην περιοχή Κορακόνερο είχε αναφερθεί σε συνέντευξή τύπου πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Ο δήμαρχος είχε εκφράσει την επιθυμία να μεταφερθούν οι τσιγγάνοι σε άλλο χώρο και να πάψουν τα προβλήματα. Είχε τονίσει πως θα ήταν θέμα ολίγων μηνών η αντιμετώπιση του ζητήματος.
Επισημαίνεται πως για το θέμα αυτό έχουν πραγματοποιηθεί και αρκετές συσκέψεις. Στο τέλος του 2014 ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σ. Σπυρίδωνα είχαν επισκεφθεί και κάποιους χώρους στους οποίους θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι τσιγγάνοι.
Κατά την επίσκεψή του στα παλαιά Σφαγεία χθες το πρωί ο κ. Καρατζιάς διαπίστωσε πως είχαν βρει καταφύγιο στο κτήριο λίγοι τσιγγάνοι.
«Σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο μου ζήτησε να μεταβώ στο κτήριο που στεγάζονταν παλαιότερα τα Σφαγεία για να δω τι συμβαίνει. Κατά την επίσκεψή μου διαπίστωσα πως στο χώρο υπήρχαν οκτώ ανήλικοι και δύο ενήλικοι. Δεν έκανα διάλογο μαζί τους αλλά ζήτησα την παρέμβαση της ΕΛΑΣ. Με τη βοήθεια της αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος δήλωσε πως με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα.
«Επί θητείας του κ. Στάθη Κουσουρνά είχαν βρεθεί κάποιοι χώροι για την μεταφορά και εγκατάσταση των τσιγγάνων. Πολλά είχαν αναφερθεί τότε για τα ακίνητα στα οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν», δήλωσε ο κ. Καρατζιάς και πρόσθεσε πως υπάρχουν και ακίνητα του δημοσίου στα οποία θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι.
«Δεν είναι λύση να τους μαζεύουμε από τους χώρους που εγκαθίστανται. Σας θυμίζω τι έγινε όταν επιχειρήσαμε να τους απομακρύνουμε από το πάρκο της οδού Βύρωνος.
Είναι ώρα όλοι οι φορείς του νησιού να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που έχει γίνει βραχνάς», δήλωσε ο κ. Καρατζιάς και αποκάλυψε πως έχει δεχθεί και απειλές από τους τσιγγάνους.
«Έχω δεχθεί απειλές . Καταγράφουν τον αριθμό του αυτοκινήτου μου και του δικύκλου μου. Μπορεί να προκύψει κάτι που δεν θα το περιμένω. Το ζήτημα είναι να υπάρξει διάλογος για να φύγουν οι τσιγγάνοι από την πόλη. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και θα υπάρχουν προβλήματα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η Ρόδος είναι τουριστικός προορισμός», τόνισε ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τις ανάγκες που έχουν τα παιδιά των «Ρομ».
«Δεν έγινε μεγάλη παρέμβαση της ΕΛΑΣ σήμερα γιατί μεταξύ των ενηλίκων υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά. Για αυτά δεν θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζιάς.
Σε ερώτηση σχετικά με την βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η πόλη ο κ. Καρατζιάς δήλωσε:
«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την εμφάνιση της πόλεως. Θα επιχειρήσουμε να βάλουμε σε τάξη τους μικροπωλητές. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει προδιαγραφές για τους πάγκους που θα χρησιμοποιούν».
Συζήτηση για το θέμα αυτό έγινε και στη συνάντηση των μελών της παράταξης του δημάρχου που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
«Θα πρέπει να συναντηθούμε και με στελέχη της αρχαιολογίας και να συζητήσουμε για τους μικροπωλητές. Θυμίζω πως έχει δοθεί άδεια για την εγκατάσταση πάγκων στην περιοχή «Πλατανάκια». Θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τους μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο απέναντι από το Νεώριο», δήλωσε ο κ. Καρατζιάς.
Αναφορά έκανε ο κ. Καρατζιάς και στο θέμα του Δημοτικού Φόρου με αφορμή τη συζήτηση που έγινε προχθές για την οικονομική κατάσταση του δήμου στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.
«Οι πολίτες δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Ήταν λάθος η κατάργηση του δημοτικού φόρου. Τα περισσότερα χρήματα καταβάλλονταν από μεγάλες εταιρείες και όχι από τις μικρές επιχειρήσεις. Ελλοχεύει ο κίνδυνος τώρα να παρέμβει το Παρατηρητήριο και να βάλει κανόνες στη λειτουργία του Δήμου . Πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς για το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου