Ρεπορτάζ

Απερρίφθη η έφεση γνωστού Σουηδού τραγουδιστή για βιασμό ανήλικης

Mε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η έφεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούµενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, ένας εκ των πλέον διάσηµων τραγουδιστών της Σουηδίας.
Πρόκειται για τον 25χρονο J. P. N. L. P. του P., ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος µε τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηµατικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, µετά την απολογία του.

Θυµίζουµε ότι την 27η Ιουλίου 2011 και περί ώραν 03.30, παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνοµικών αρχών µια 16χρονη και κατήγγειλε βιασµό της. Ισχυρίστηκε συγκεκριµένα ότι την ίδια µέρα και περί ώραν 01.00 βρισκόταν στην οδό Ορφανίδου και διασκέδαζε σε µπαρ.
Eκεί γνώρισε τον κατηγορούµενο ο οποίος της πρότεινε να πιουν ένα ποτό σε παρακείµενο µπαρ. Aκολούθως βρέθηκε, χωρίς να θυµάται πώς, έξω από ένα άλλο µπαρ. Όταν επανήλθαν οι αισθήσεις της κατάλαβε ότι ο κατηγορούµενος µε τον οποίο βρισκόταν έξω από το µπαρ, την είχε βιάσει.
Σύµφωνα µε το παραπεµπτικό βούλευµα, την 27η Ιουλίου 2011 και ενώ η ανήλικη Σουηδέζα βρισκόταν στο νησί για τουρισµό, συνοδευόµενη από τον πατέρα της, είχε µεταβεί το βράδυ στην οδό Ορφανίδου µαζί µε φίλες της για διασκέδαση και γνώρισε σε µπαρ τον κατηγορούµενο.

Κατά την παραµονή της στο µπαρ η ανήλικη κατανάλωσε αλκοολούχα ποτά. Στη συνέχεια µαζί µε τον κατηγορούµενο µετέβησαν σε άλλο µπαρ, όπου κατανάλωσαν και άλλα αλκοολούχα ποτά και ακολούθως ήρθαν σε συνουσία, στο διαµέρισµα του κατηγορουµένου, ο οποίος χρησιµοποίησε προφυλακτικό και ενώ η ανήλικη τελούσε σε κατάσταση πλήρους µέθης, µη έχοντας τη δυνατότητα να αρνηθεί ή να αντισταθεί.
Στην έφεση κατά του πρωτόδικου βουλεύματος που υπέβαλε ο Σουηδός τραγουδιστής δια των πληρεξουσίων δικηγόρων του κ.κ. Κ. Διακονή και Μ. Νιοτή υποστήριξε ότι είναι εσφαλμένο το συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα δεν ήταν σε θέση να εξουσιάζει τον εαυτό της και να εκφράζει τη βούλησή της.
Υποστήριξε ότι έπεσε θύμα θρασύτατης εκμετάλλευσης και συκοφαντικής δυσφήμισης με σκοπό την προβολή (αφού τυγχάνει αναγνωρίσιμος καλλιτέχνης στην πατρίδα του) και το κέρδος της φερόμενης ως θύματος και της οικογένειάς της.

Ισχυρίστηκε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο βούλευμα σε κατάθεση ενός Σουηδού που διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η καταγγέλλουσα είχε εμμονή και επιθυμούσε διακαώς να συνευρεθεί μαζί του, καθ’ όλο το διάστημα των διακοπών της και της παραμονής της στη Ρόδο, καθ’ όσον τυγχάνει ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμος στην πατρίδα του. Υποστήριξε ακόμη ότι η καταγγέλλουσα τυγχάνει σύμφωνα με τις καταθέσεις πλήθους μαρτύρων ιδιαιτέρως επιρρεπής στη σύναψη εφήμερων σχέσεων με νεαρούς άνδρες.
Ο τραγουδιστής διατείνεται παραπέρα ότι δεν ελήφθη υπόψη κατάθεση από την οποία φέρεται να προκύπτει ότι ο πατέρας της καταγγέλλουσας την πίεσε να καταγγείλει τον βιασμό “για να βγάλουν λεφτά στη Σουηδία”.
Επιπλέον από εξέταση στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προέκυψε ότι η ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα της κοπέλας ανήρχετο απλώς και μόνο σε 0,42 γραμμάρια ανά λίτρο, σχεδόν δηλαδή όσο το επιτρεπόμενο όριο οδηγήσεως στη χώρα μας, γεγονός, που καταδεικνύει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της γενετήσιας πράξης όχι απλώς είχε τις αισθήσεις της αλλά και γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου