Πολιτιστικά

Mια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά Ρομά

Εν όψει των Χριστουγέννων μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά Ρομά διοργάνωσαν το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τη Δωδεκανησιακή Στέγη Τεχνών (Δω.Στε.Τε) και τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά Ρομά που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε σχολεία της περιοχής και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για την κοινωνική ένταξη του πληθυσμού Ρομά και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Τα παιδιά, μέσα σε μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού “Οι ξεχασμένοι Καλικάντζαροι”, που παρουσιάζεται από τη Δωδεκανησιακή Στέγη Τεχνών (Δω.Στε.Τε), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου.

Η παράσταση ήταν μια κοινωνική προσφορά από τη Δωδεκανησιακή Στέγη Τεχνών (Δω.Στε.Τε), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, με καλεσμένα παιδιά Ρομά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (συνολικά 32), που είναι εγγεγραμμένα σε σχολεία της περιοχής, τα οποία συνόδευσαν για να παρακολουθήσουν την χριστουγεννιάτικη παράσταση, τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου. Στο τέλος μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν.

Η δράση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δόθηκε στα παιδιά Ρομά μια μοναδική ευκαιρία επαφής με την τέχνη του θεάτρου. Μία τέχνη που αναπτύσσει την ανάγκη συνεργασίας, την εμπιστοσύνη στους άλλους, την αυτοεκτίμηση, την αίσθηση της ανάγκης να ακούσουμε τους άλλους προσεκτικά. Συγκεντρωμένοι όλα τα παιδιά σε έναν χώρο άφησαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους να συνταξιδέψουν σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι…

 

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φίλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής πολιτικής & Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός.

 

Το αποτέλεσμα της δράσης και συνάμα η ανταμοιβή μας ήταν πως το κάθε παιδί αποχωρούσε με χαμόγελο στο πρόσωπό του.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Δωδεκανησιακή Στέγη Τεχνών ( Δω.Στε.Τε) και τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου για την πρόσκληση, τη φιλοξενία ,την άριστη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη της στο έργο μας, παρέχοντας δωρεάν είσοδο στα παιδιά Ρομά, και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις ενέργειες του Παρατήματος Ρομά του Δήμου Ρόδου για την κοινωνική ένταξή της πληθυσμιακής αυτής ομαδας.

 

Κλείνοντας, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε το ΚΤΕΛ Ρόδου που για ακόμη μία φορά ανέλαβε τη μεταφορά των παιδιών με ασφάλεια στο χώρο υλοποίησης της δράσης και την επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους, καθώς και την ΔΕΡΜΑΕ Α.Ε για την προσφορά του μπουφέ.

 

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία και φώτιση στις οικογένειές σας!

 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

 

Γεώργιος Ευθύμιος Τριάντος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου