ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΞΕΕ: 5.000 τουρίστες επέλεξαν ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο Χριστουγέννων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΞΕΕ
Μέγεθος γραμμάτων

Πε­ρί­που 5.000 του­ρί­στες επέ­λε­ξαν ελ­λη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς (όπως Κρήτη, Βόλο, Μα­γνη­σία, Αθήνα, Θεσ­σα­λο­νί­κη) για να απο­λαύ­σουν το τρι­ή­με­ρο των Χρι­στου­γέν­νων, σύμ­φω­να με τον αντι­πρό­ε­δρο του Ξε­νο­δο­χεια­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ελ­λά­δας, Κώστα Λε­βέ­ντη.

Από τους 5.000 του­ρί­στες, οι 2.000 ήταν Γερ­μα­νοί και Ελ­βε­τοί που ζουν και ερ­γά­ζο­νται στη χώρα.

Συ­γκε­κρι­μέ­να αντι­πρό­ε­δρος του Ξε­νο­δο­χεια­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ελ­λά­δας, Κώ­στας Λε­βέ­ντης ανέ­φε­ρε ότι: «Το 100% κα­τέ­γρα­ψαν οι πλη­ρό­τη­τες των ξε­νο­δο­χεί­ων σε Πορ­τα­ριά, Μα­κρι­νί­τσα, Βόλο και Χάνια φέτος το τρι­ή­με­ρο των Χρι­στου­γέν­νων. Ακόμη το κε­ντρι­κό Πήλιο κι­νή­θη­κε και αυτό σε ικα­νο­ποι­η­τι­κά επί­πε­δα, με τα ξε­νο­δο­χεία υψη­λής κα­τη­γο­ρί­ας σε χει­με­ρι­νούς προ­ο­ρι­σμούς (όπως η Τσα­γκα­ρά­δα) να έχουν κρα­τή­σεις στο 90% και τα με­σαί­ας κα­τη­γο­ρί­ας αντί­στοι­χα στο 70%. Αύ­ξη­ση της τάξης 7% έως 10% ση­μεί­ω­σε η αύ­ξη­ση των επι­σκε­πτών στο Πήλιο φέτος το τρι­ή­με­ρο των Χρι­στου­γέν­νων σε σχέση με την αντί­στοι­χη πε­ρί­ο­δο 2014».

«Ίδια ει­κό­να υπήρ­χε σε όλη την Ελ­λά­δα. Παρά το γε­γο­νός ότι ο και­ρός ήταν ανοι­ξιά­τι­κος, ο κό­σμος προ­τί­μη­σε τα χει­με­ρι­νά του­ρι­στι­κά θέ­ρε­τρα. Οι κρα­τή­σεις ήταν στην πλειο­ψη­φία τους δι­ή­με­ρες και αφο­ρού­σαν πα­ρα­μο­νή και ανή­με­ρα των Χρι­στου­γέν­νων και οι με­γά­λες ανα­χω­ρή­σεις ξε­κί­νη­σαν χθες, Κυ­ρια­κή», συ­μπλή­ρω­σε ο ίδιος.

«Ο Βόλος ήταν πε­ρισ­σό­τε­ρο ορ­γα­νω­μέ­νος για τις γιορ­τές φέτος και αυτό άρεσε. Σειρά πο­λι­τι­στι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων πλαι­σί­ω­σαν τις εορ­τές και δη­μιούρ­γη­σαν ένα όμορ­φο κλίμα. Αυτό απέ­δω­σε στον ει­σερ­χό­με­νο του­ρι­σμό και ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρο στον εσω­τε­ρι­κό του­ρι­σμό. Θέλει δου­λειά ακόμη για να ορ­γα­νω­θού­με σαν πόλη, όμως τα Χρι­στού­γεν­να του 2015 είχαν και­νούρ­για δε­δο­μέ­να», ση­μεί­ω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Λε­βέ­ντης.

«Στις υψη­λές πλη­ρό­τη­τες συ­νέ­βα­λε και ο σύμ­μα­χος και­ρός, με τους του­ρί­στες να μην τα­λαι­πω­ρού­νται στις με­τα­κι­νή­σεις τους με ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να. Ενώ με δε­δο­μέ­νη την οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση, οι επι­χει­ρή­σεις κα­τά­φε­ραν να πά­ρουν ανάσα. Εί­μα­στε ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι», κα­τέ­λη­ξε.

Από την πλευ­ρά του ο πρό­ε­δρος της Ένω­σης Ξε­νο­δό­χων Μα­γνη­σί­ας, Γιώρ­γος Ζα­φεί­ρης, δή­λω­σε ότι είναι ικα­νο­ποι­η­μέ­νος από την κί­νη­ση των Χρι­στου­γέν­νων. Οι εορ­τές κι­νή­θη­καν πάρα πολύ θε­τι­κά. Οι πλη­ρό­τη­τες άγ­γι­ξαν και ξε­πέ­ρα­σαν το 95%. Σε αυτό συ­νέ­βα­λε ο σύμ­μα­χος και­ρός, αλλά και η ασφά­λεια που πα­ρέ­χει η Ελ­λά­δα σαν προ­ο­ρι­σμός, καθώς οι προ­κρα­τή­σεις ξε­κί­νη­σαν από το Νο­έμ­βριο με πολ­λές ακυ­ρώ­σεις για τα­ξί­δια στο εξω­τε­ρι­κό λόγω της τρο­μο­κρα­τί­ας».

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.