Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου αναμένεται να πλειστηριαστούν 29 ακίνητα. Ξύλο, βρισιές και συνθήματα συνθέτουν το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κινημάτων με τα ΜΑΤ στο κτίριο της οδού Λουκάρεως, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια έχουν ήδη τραυματιστεί διαδηλωτες οι οποίοι δέχτηκαν χτύπηματα με γκλοπ από αστυνομκούς, ένας άνδρας μάλιστα τραυματίστηκε στο κεφάλι και βγήκε αιμόφυρτος από το κτίριο.

Το παρών στο Ειρηνοδικείο έχουν δώσει μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω, της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος εντός του δικαστικού χώρου όπου θα πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται ότι σήμερα επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Λίγο μετά τις 14:30 της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι έξι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα τα οποία έβγαιναν στο σφυρί από την Eurobank. Πρόκειται για έξι ακίνητα Ομόρρυθμης Εταιρείας.

Συμπλοκές ΜΑΤ- διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επί της Αριστοτέλους μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με το voria.gr, διαδηλωτές ζήτησαν αρχικά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια άρχισαν να σπρώχνουν τους άνδρες των ΜΑΤ, προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο. Οι αστυνομικοί απάντησαν απωθώντας τους με τις ασπίδες. Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να μπουν στο κτήριο και κινήθηκαν προς την Τσιμισκή.

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και τα ΜΑΤ επίσης τους απώθησαν.

Τα μέλη του Συντονισμού πραγματοποιούν πορεία κατά των πλειστηριασμών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ όπου φώναζαν συνθήματα και ανάρτησαν αφίσες στην είσοδο του υπουργείου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ