Για σημαντικά λάθη σε χάρτη που έχει τυπωθεί στο σχολικό βιβλίο «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» της έκτης δημοτικού, ο οποίος εμφανίζει την Ελλάδα χωρίς το Καστελόριζο και τη Γαύδο κάνει λόγο ο βουλευτής Β’ Πειραιώς των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Όπως τονίζει «είναι αδιανόητο την ώρα που ζητάμε τη διόρθωση των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να επανατυπωθούν χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικές περιοχές ως κομμάτι των συνόρων τους με τα σύνορα τους να εκτείνονται μέχρι την Ήπειρο και την Πρέβεζα, εμείς οι ίδιοι να δίνουμε βιβλία σε μαθητές του δημοτικού που εμφανίζουν το χάρτη της Ελλάδας ελλιπή».

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου με πρόσφατη υπουργική απόφαση ζήτησε να διορθωθεί ο χάρτης, όμως «ενώ η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί πόσα χρόνια εμφανίζεται λάθος αυτός ο χάρτης στο βιβλίο» σημειώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ο οποίος συμπληρώνει πως «είναι αυτονόητο ότι στηρίζω και επικροτώ την αξιέπαινη προσπάθεια του Υπουργού μας κ. Γαβρόγλου για την οποία του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» και εκφράζει την ελπίδα του να μην υπάρχουν ανάλογοι χάρτες σε άλλα σχολικά βιβλία.

Όπως αναφέρει ο κ. Δ. Καμμένος, τέτοια λάθη είναι «βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων μας με αλυτρωτικές διαθέσεις που ονειρεύονται μεγάλη Αλβανία, Τσαμουριά, επέκταση των συνόρων τους και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων ενώ εμείς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με τον πλέον τυπικό και ουσιαστικό τρόπο. Μέσα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ