Ρεπορτάζ

Ζητά τη μεταφορά του τσιγγανομαχαλά o βασιλιάς των τσιγγάνων

Να μεταφερθούν οι τσιγγάνοι  σε χώρο που έχει  υποδειχθεί  στις τοπικές αρχές  εδώ και  δύο μήνες, ζητά ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας.
Να σημειωθεί πως ο κ. Στηροκλέας είχε συνάντηση  με υπηρεσιακούς παράγοντες  του υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τσιγγάνους.
Ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων δήλωσε πως ο νέος οικισμός θα πρέπει να δημιουργηθεί στο χώρο που έχει υποδείξει. Διαφορετικά οι τσιγγάνοι θα μείνουν στην περιοχή  «Κορακόνερο».
Να σημειωθεί πως ήδη  ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε  από τη δημοτική αρχή  να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες και να καθορίσει το χώρο  στον οποίο  θα μεταφερθούν οι τσιγγάνοι.
«Ορθά ο περιφερειάρχης  κ. Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε από  το Δήμο να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες. Η Περιφέρεια θα στηρίξει την όποια προσπάθεια. Δεν πρέπει το θέμα αυτό να μένει βαλτωμένο. Να μεταφερθούν σε άλλο χώρο οι τσιγγάνοι», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Σε ερώτηση αν θα γίνει συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς του Δήμου, ο κ. Κόκκινος δήλωσε:
«Θα γίνουν συναντήσεις αλλά η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από το δήμαρχο.  Η Περιφέρεια  συμπαραστέκεται στη λύση του προβλήματος. Πρέπει η δημοτική αρχή να προχωρήσει χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους».
Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας αναφέρει πως έχει ενημερωθεί για το θέμα τόσο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος όσο και ο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στο υπουργείο Εσωτερικών κ. Κ. Παρλαβάντζας.

«Ο καινούργιος οικισμός των «Ρομ»  θα πρέπει  να δημιουργηθεί  σε χώρο που  έχουμε υποδείξει εδώ και δύο μήνες. Έχουν ενημερωθεί και οι τοπικές αρχές. Διαφορετικά ο καταυλισμός των  τσιγγάνων  θα παραμείνει στο «Κορακόνερο». Ο χώρος που έχει βρεθεί τηρεί όλες τις προδιαγραφές που ζητά η  αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο οικισμός επιβάλλεται να χωροθετηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στην αντίθετη περίπτωση   θα υπάρχουν συνέπειες από τους αρμόδιους φορείς και  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα αποτελεσματικά.   Επιδιώκουμε την εφαρμογή του κανονισμού  13/03 2013 της ΕΕ.  Ζητάμε από το Δήμο  Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσουν στις ενέργειες που πρέπει», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Βασίλης Στηροκλέας που δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου