«Θέμα χρόνου είναι να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίού της επιχείρησης κ. Δημήτρης Παρασκευάς και τόνισε πως με το προσωπικό (14 οδηγοί, δυο μηχανικοί και τρεις πωλητές εισιτηρίων) που θα προστεθεί στο δυναμικό της επιχείρησης θα καλύπτονται καλύτερα οι ανάγκες.
«Θα είναι δυνατό με τους εργαζόμενους που θα έχουμε να εμπλουτίσουμε περισσότερο το πρόγραμμα δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Υπάρχουν συνοικίες, όπως αυτή κοντά στην οδό Μιχ. Πετρίδη που δεν εξυπηρετούνται. Τώρα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προσθέσουμε δρομολόγια για να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Παρασκευάς και πρόσθεσε πως αναζητούνται τρόποι, ώστε να εμπλουτιστούν τα αστικά δρομολόγια.
Σε ερώτηση αν θα αγοραστούν νέα λεωφορεία ο κ. Παρασκευάς δήλωσε πως μέχρι το Μάρτιο θα παραληφθούν δύο οχήματα που θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα οποία θα συνδέουν το εμπορικό και το τουριστικό λιμάνι με το κέντρο της πόλεως.
Σε ερώτηση αν η διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα συνεργαστεί με ιδιωτική εταιρεία για τον έλεγχο των εισιτηρίων ο κ. Παρασκευάς δήλωσε:
«Δεν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με ιδιώτες. Έτσι θα χάσει το δημοτικό της χαρακτήρα η ΡΟΔΑ.».
Να σημειωθεί πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων σε συνεργασία με ιδιώτες.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Χ. Τσιόκα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις εισπράξεις, καθώς το 25% των μετακινούμενων δεν πληρώνει, φαινόμενο που δεν ανθεί στη Ρόδο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ