Ειδήσεις

Επιστολή του κ. Δ. Κρεμαστινού στον Πρωθυπουργό για την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, αναπτύσσοντας τους κινδύνους από ενδεχόμενη αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά.
Είναι αυτονόητο ότι την άποψη στηρίζει και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ως Υπουργός των Οικονομικών δεν είχε επιβάλει αύξηση του Φ.Π.Α., παρότι και τότε ζητείτο από τους δανειστές, από το πρώτο μνημόνιο.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αναγκάζομαι να σας απευθύνω αυτήν την επιστολή για καθαρά εθνικούς λόγους και όχι μικροπολιτικούς. Εάν η οικονομία των νησιών που, όπως γνωρίζετε, ζουν κυρίως από τον τουρισμό καταρρεύσει πλήρως είναι ευνόητο ότι οι πληθυσμοί τους θα αναζητήσουν διέξοδο στη μετανάστευση με αποτέλεσμα την πληθυσμιακή αλλοίωσή τους.
Βασικός λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση της οικονομίας τους είναι η αύξηση του Φ.Π.Α. και αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τα νησιά εκείνα που βρίσκονται κοντά στα παράλια της φίλης γείτονος χώρας. Είναι ευνόητο ότι οι τουρίστες οι οποίοι ταξιδεύουν με τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται καθημερινά τις περιοχές αυτές, θα αγοράζουν αποκλειστικά εκεί όπου τα ίδια προϊόντα θα πωλούνται φθηνότερα. Το ίδιο θα συμβεί με τα ξενοδοχεία, όταν υποχρεωθούν να προσφέρουν μη ανταγωνιστικές τιμές στα πρακτορεία, λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α.
Δεδομένων των ανωτέρω, προτείνω –εάν είναι αναγκαίο- τα ισοδύναμα μέτρα που θα πρέπει να ληθφούν να στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις εκτός του Φ.Π.Α.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου