Τοπικές Ειδήσεις

Μ. Κόνσολας: «Nα δοθεί λύση στο πρόβλημα των οφειλόμενων ρεπό και αδειών στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος»

«Η Πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να δώσει λύση στο πρόβλημα των οφειλόμενων ρεπό και αδειών στους πυροσβέστες», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που αναφέρει ότι το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος έδωσε μια μεγάλη μάχη με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Τονίζει ότι ειδικές και οριακές συνθήκες που επικρατούν, έχουν ως αποτέλεσμα, να έχει συσσωρευτεί ένας μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ρεπό και αδειών στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.

Εκφράζει την ανησυχία του για τις προστριβές και τις διαφωνίες ανάμεσα στη διοίκηση και το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών, αναφορικά με την αναγνώριση και καταγραφή των οφειλόμενων ρεπό και αδειών και προτείνει:

– Τη δημιουργία ενός ενιαίου, διαφανούς και αξιόπιστου συστήματος καταγραφής των οφειλόμενων ρεπό και αδειών που θα τηρείται και θα ενημερώνεται σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να μην υπάρχουν διενέξεις ανάμεσα στη διοίκηση και στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης και της πρότασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΘΕΜΑ: «Καταβολή των οφειλόμενων ρεπό και αδειών στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος»

Κύριε Υπουργέ,

Το προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος έδωσε μια μεγάλη μάχη με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι ειδικές και οριακές συνθήκες που επικρατούν, έχουν ως αποτέλεσμα, να έχει συσσωρευτεί ένας μεγάλος αριθμός οφειλόμενων ρεπό και αδειών στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δημιουργούνται προστριβές και διαφωνίες ανάμεσα στη διοίκηση και το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών, αναφορικά με την αναγνώριση και καταγραφή των οφειλόμενων ρεπό και αδειών.

Με δεδομένο ότι οι σταθερές που γνωρίζαμε έχουν μεταβληθεί και η αντιπυρική περίοδος δεν περιορίζεται πλέον στους 3 ή 4 μήνες, είναι απαραίτητο να επιλυθεί άμεσα το συγκεκριμένο

πρόβλημα αφού προέχει να κυριαρχήσουν ένα ενιαίο και αξιόπιστο κανονιστικό πλαίσιο ανάμεσα στην Πολιτεία και στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της καταβολής των οφειλόμενων ρεπό και αδειών.

Σε δεύτερη φάση πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, διαφανές και αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των οφειλόμενων ρεπό και αδειών που θα τηρείται και θα ενημερώνεται σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να μην υπάρχουν διενέξεις ανάμεσα στη διοίκηση και στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την καταβολή των οφειλόμενων ρεπό και αδειών στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να δημιουργήσει ένα ψηφιακό αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των οφειλόμενων ρεπό και αδειών, που θα είναι αποδεκτό από όλους και δεν θα αμφισβητείται;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου