Τοπικές Ειδήσεις

Erasmus Days στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου

Στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου, υλοποιήθηκαν σήμερα- με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω καιρικών φαινομένων-  εκδηλώσεις για τις Erasmus Days, όπου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης  και του κόσμου, γιορτάζουν το πρόγραμμα Εράσμους+ για τις ευκαιρίες και δυνατότητες που τους παρέχει.

Στο σχολείο μας διοργανώθηκαν δράσεις, που υλοποιήθηκαν κυκλικά στην α και β τάξη, με άξονα το περιβάλλον και τις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Έτσι τα παιδιά ενημερώθηκαν για την έννοια του Οικολογικού Αποτυπώματος, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρώπη για την μείωση των εκπομπών ρύπων και το πέρασμα σε μια πιο πράσινη, κυκλική οικονομία.

Ακόμα, έπαιξαν με  επιδαπέδια παιχνίδια με το ίδιο θέμα, τα οποία αντλήθηκαν από το εκπαιδευτικό υλικό της Ευρωπαϊκής επιτροπής (https://europa.eu/learning-corner/play-games_el) και τυπώθηκαν σε μουσαμά, χάριν στην ευγενική χορηγία του Europe Direct- Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου. Τα παιχνίδια εμπλουτίστηκαν με ερωτήσεις γνώσεων πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η γ΄ γυμνασίου παρακολούθησε ταινία ευρωπαϊκού κινηματογράφου, από το Φεστιβάλ Χανίων, με τίτλο: Ο Αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους.

Ο διευθυντής, κος Τσακογιάννης Μανόλης και ο Σύλλογος διδασκόντων ευχαριστούν  θερμά το  Europe Direct- Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου και δη την κα Παπασάββα Φιλία για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξή της στις δράσεις του σχολείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου