Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη του δημοτικού σχολείου Παραδεισίου στο Bayeux στο πλαίσιο προγράμματος του Erasmus+

Το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA201 με τίτλο CHLOERIS « Δρόμοι προς την Ευρώπη , συνάντηση και συμπερίληψη μέσα από τον αθλητισμό» . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν σε αυτό συνολικά 10 σχολεία , 5 ελληνικά (Δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, 1ο Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής , 9ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης , 2ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης και το Γυμνάσιο ‘Άμφισσας) , 4 γαλλικά ( college Val d’Aure , groupe scolaire Jaques Prévert, école Primaire de la Cambe, école Primaire Saint Marguerite d’ Elle) και ένα σχολείο από την Βουλγαρία (SU Konstantin Konstantinov). Το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου συνεργάζεται με το Δημοτικό Saint Marguerite d’Elle σχεδιάζοντας από κοινού δραστηριότητες προωθώντας την κοινωνική ένταξη , την πολιτειότητα , και την ανακάλυψη ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς δίνοντας έμφαση στις αξίες του Ολυμπισμού και του αθλητισμού γενικότερα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Bayeux της Γαλλίας η πρώτη διακρατική κινητικότητα από τις 14/10/2021 έως τις 20/10/2021, στην οποία μετακινήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ντέντας Γεώργιος , διευθυντής Δημοτικού σχολείου Παραδεισίου και η Μπαρτσώτα Δήμητρα , εκπαιδευτικός Γαλλικής γλώσσας. Κατά την διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το σχολείο με το οποίο συνεργάζονται και αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του σχολείου καθώς και με το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας. Ακολούθησε η αποτίμηση των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων καθώς και η οργάνωση των επόμενων. Παράλληλα έγινε συνάντηση με τοπικούς φορείς καθώς και ανακάλυψη σημείων τοπικού ενδιαφέροντος με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με την κινητικότητα των μαθητών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου