Στη Ρόδο θα βρίσκεται στις 18 Οκτωβρίου ο Νίκος Γκάλης, αφού θα είναι ομιλητής στο Peace and Sport Regional Forum, που θα γίνει στο νησί. Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, στο roof garden του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens, για την ανακοίνωση του Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού». Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Διεθνές Forum, που διεξάγεται από τον οργανισμό «Peace and Sport»θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο εμβληματικό νησί της Ρόδου, στις 18 Οκτωβρίου 2018.
Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη του αθλητισμού ως φορέα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνιών, αναδεικνύοντας τοπικές πρωτοβουλίες και συνέργειες που ενθαρρύνουν την ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία. Αναμένοντας να προσελκύσει περισσότερες από 350 επιφανείς προσωπικότητες απ’ όλη τη Μεσόγειο, το Peace and Sport Regional Forum θα φέρει στο ίδιο τραπέζι αρχηγούς κρατών, βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, φορείς αθλητικών σωματείων, καταξιωμένους αθλητές, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς. Μεταξύ άλλων, σημαντικοί ομιλητές στο Forum θα αποτελέσουν ο Christian Karembeu, αστέρας του ποδοσφαίρου και Champion of Peace του «Peace and Sport», ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης και ο βραβευμένος με Νόμπελ, Ouided Bouchamaoui.
Ο Νίκος Γκάλης για μία ακόμη φορά θα έρθει στην αγαπημένη του Ρόδο μαζί με την οικογένεια του και το πρόγραμμα της άφιξης του θα ανακοινωθεί σύντομα. Ο «Νικ» κατάγεται από τον Άγιο Ισίδωρο, τον οποίο είχε επισκεφθεί πριν από λίγα χρόνια, κάτι που αναμένεται να κάνει ξανά τον Οκτώβριο που θα έρθει στη Ρόδο. Αν μη τι άλλο και μόνο ο ερχομός του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον αθλητισμό στο νησί μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ