Ειδήσεις

Για «ασύστολα ψεύδη» κατηγορεί την προηγούμενη περιφερειακή αρχή

Για ασύστολα ψεύδη κατηγόρησε, σε συνέντευξή τύπου , την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην έναρξη του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας στην Κρεμαστή.
Ο περιφερειάρχης αποκάλυψε πως το έργο δεν είχε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και για τον λόγο αυτό ήταν αδύνατο να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Με αφορμή τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για έντονα καιρικά φαινόμενα δήλωσε πως οι τοπικές αρχές πλέον ζουν με την αγωνία του τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.
«Έχουμε το εξαιρετικά αρνητικό βίωμα του Νοεμβρίου του 2013. Η Ρόδος είναι παντελώς ανοχύρωτη σε αντιπλημμηρικά έργα. Αυτό δεν αποτελεί τυπική διαπίστωση ή τοποθέτηση κάποιου που μπορεί να κρύβει ιδιοτέλεια. Έχουμε ένα τόμο, μια έκθεση του τμήματος Δωδεκανήσου του ΤΕΕ, που αποδεικνύει πως το νησί μας είναι ανοχύρωτο. Έχουμε να δώσουμε τη μάχη σε πολλά επίπεδα. Το βασικό είναι να εξασφαλίσουμε πόρους και να αξιοποιήσουμε τα λίγα χρήματα που λιμνάζουν στα υπουργεία. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με έξυπνο τρόπο όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας για να είμαστε αποτελεσματικοί» δήλωσε ο κ. Γιωργος Χατζημάρκος και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το ψέμα ως μέσο πολιτικής ανέλιξης.
«Αναφέρομαι στη γέφυρα της Κρεμαστής. Για την συγκεκριμένη υποδομή έχουν γίνει πολλές δηλώσεις. Σας αναφέρω πως το έργο αυτό δεν υπήρξε ποτέ έτοιμο και ώριμο. Και τα ψέματα σε αυτό τον τόπο έχουν ένα τέλος. Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκαν στο τμήμα Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου οι τελευταίες μελέτες για την αδειοδότηση του έργου. Δεκάδες άνθρωποι με έχουν ρωτήσει για αυτό», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου