Το πρώτο “πακέτο” αφορά εκείνους τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδότησης εισφορών.

To  δεύτερο αφορά όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να δόσει προθεσμία έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Ιουνίου – Ιουλίου αλλά και στην καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό “Συν-Εργασία”, τους εποχικά εργαζόμενους αλλά και στους εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019.

Επίσης, η κυβέρνηση, προωθεί, την παράταση των ήδη ανασταλμένων εργοδοτικών εισφορών για το διάστημα Φεβρουαρίου -Μαϊου 2020 έως τις αρχές του 2021 και την δυνατότητα ρύθμισης τους σε 12 ή 24 δόσεις.

Πιο αναλυτικά, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει από τον επόμενο χρόνο τη δυνατότητα εξόφλησης των προαναφερθέντων υπό αναστολή εισφορών (οι οποίες θα παραμείνουν σε αναστολή έως το α΄τρίμηνο του 2021) είτε σε έως 12 άτοκες δόσεις είτε σε 13 έως 24 δόσεις με τόκο 2,5%.

Στο μεταξύ, ο e-ΕΦΚΑ αποφάσισε να παρατείνει έως τις 18 Σεπτεμβρίου :

* H ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. Ιουνίου 2020 και Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για τους:

– Εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 στο Μηχανισμό “Συν-Εργασία”.

-Εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020.

– Εποχικά εργαζόμενους – χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης – που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

* H  ηλεκτρονική υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων  Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών μη ενταγμένων στο Μηχανισμό “Συν-Εργασία”.

Πηγή : capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ