Ειδήσεις

«Σάρωσαν» και φέτος τα Ροδιτόπουλα στις Πανελλήνιες

Σάρωσαν οι μαθητές από τη Ρόδο και γενικώς από τα Δωδεκάνησα στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι που εισήχθησαν στη σχολή προτίμησής τους και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά. Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2018, δίνοντας τέλος στην αγωνία των μαθητών.
«Οι υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα τα πήγαν πολύ καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις, καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι εισάγονται σε περιζήτητες σχολές με καλή σειρά και αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, οι μαθητές συνεχίζουν να αγωνίζονται για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα. Σε όσους δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, θέλω να πω ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει εδώ. Θα έχουν και άλλες ευκαιρίες να πετύχουν αυτό που θέλουν», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Οι πρωταγωνιστές των πανελληνίων μίλησαν στη «δημοκρατική» για την επιτυχία τους.
O Σωτήρης Σοκορέλος θα περάσει τις πόρτες της Ιατρικής Αθηνών με 19.641 μόρια. Είναι γιος της Ζωής και του Μιχάλη Σοκορέλου Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου ο πρώτος των πρώτων σε μία από τις περιζήτητες σχολές.
«Είμαι ευτυχισμένος που πέτυχα το όνειρό μου. Κόποι χρόνων ευοδώθηκαν και μία μεγάλη μάχη έφτασε στο τέλος της με μια μεγάλη νίκη… Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που με βοήθησαν να επιτύχω τον στόχο μου ακόμα και τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου αυτό τον καιρό και κυρίως την οικογένειά μου που μου έμαθε ότι μεγάλα όνειρα απαιτούν και μεγάλες θυσίες. Ανυπομονώ πλέον να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη σχολή», δήλωσε ο Σωτήρης στη «δημοκρατική».
Ο Μιχάλης Δοντάς πέρασε τρίτος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας έχοντας συγκεντρώσει 19.228 μόρια.
Για την επιτυχία του δηλώνει: «Η επιτυχία αυτή ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας. Οφείλεται πάνω απ’ όλα στο αποτελεσματικό διάβασμα. Η οικογένεια και οι καθηγητές μου ήταν το στήριγμά μου και τους ευχαριστώ. Θεωρώ ότι αντεπεξήλθα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις των πανελληνίων και έκανα υπερήφανο τον εαυτό μου και όσους πίστεψαν σε εμένα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πέρασα στη σχολή στην οποία στόχευα πάντα».
Η Δόξα Μαστή πέρασε 4η στη Φαρμακευτική Αθηνών και δηλώνει στη «δημοκρατική»:
Η σημερινή μέρα για μένα είναι ξεχωριστή καθώς βλέπω τα όνειρά μου να γίνονται πραγματικότητα ύστερα από μια πολύ επίπονη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου γιατί χωρίς αυτούς δε θα τα είχα καταφέρει.
Ζωή Μαντζάνου
(Νομική Θράκης)
Το τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ήταν πρώτη μου επιλογή και δούλευα όλα αυτά τα χρόνια για να εκπληρώσω το στόχο μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και περιμένω να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος για να καθίσω στα φοιτητικά έδρανα. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την πολύτιμή τους συμπαράσταση σε αυτή μου την προσπάθεια.
Από την εμπειρία μου μπορώ να πω πλέον ότι οι πανελλήνιες απαιτούν προσήλωση και ψυχραιμία. Χρειάζεται διάβασμα και πρόγραμμα, κυρίως όμως δεν πρέπει κανείς να χάνει την ψυχραιμία του.
Αγγελική Πίττα
(Νομική Αθηνών)
Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου και την καθηγήτριά μου που ήταν δίπλα μου και είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου. Ήταν η σχολή στην οποία πάντα ήθελα να περάσω και όπως αντιλαμβάνεστε, η ικανοποίηση που αισθάνομαι είναι απερίγραπτη. Το μήνυμα που έχω να στείλω στα παιδιά που τώρα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες, είναι ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή και καθόλου άγχος!
Μελέτης Ανανίας (Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πέτυχα το στόχο μου. Πάντα ήθελα να περάσω στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και είμαι ευτυχής που τα κατάφερα, ξεπερνώντας και τις αρχικές μου προσδοκίες. Πιστεύω ότι αυτή η σχολή θα μου δώσει τα απαιτούμενα εφόδια ώστε να ασχοληθώ με το αντικείμενο που τόσο πολύ μου αρέσει.
Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια και ιδιαίτερα την οικογένειά μου.
Γεώργιος Αχείμαστος (Πολιτικών Μηχανικών-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)


Είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποδόθηκαν οι κόποι μου. Περνώ εκεί που θέλω και είμαι έτοιμος για μία νέα αρχή. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς και τους καθηγητές μου και το σχολείο μου το Βενετόκλειο που μου στάθηκε πολύ.
Άγγελος Παναγιάς (Βιολογία Κρήτης)
Ήταν η σχολή που πάντα επιθυμούσα και χαίρομαι που τα κατάφερα. Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθώ στα φοιτητικά έδρανα.
Μπορεί η κούραση, το άγχος, η έλλειψη χρόνου να ήταν συνοδοιπόροι όλη την προηγούμενη χρονιά, είναι όμως ιδιαίτερα μεγάλη η ικανοποίηση που νιώθεις όταν βλέπεις ότι όλοι σου οι κόποι έπιασαν τόπο. Ευχαριστώ από την καρδιά μου γονείς και καθηγητές που με στήριζαν όλη αυτή τη χρονιά.
Κατερίνα Παπαδοπούλου (Νομική Κομοτηνής)
Η νομική ήταν ένας στόχος που έθεσα από καιρό και επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα και που ο κύκλος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τελικά ο αγώνας που έδωσα επιβεβαιώνει την κοσμοθεωρία μου ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε και η επιτυχία θα έρθει με πολλή προσπάθεια. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν!

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ιωάννα-Παναγιώτα Κοζά (Ιατρική Αθηνών)
Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη και απαιτητική. Διάβασα πολύ, κουράστηκα αρκετά, αλλά χαίρομαι που δικαιώθηκα για τους κόπους μου στο τέλος. Ανέκαθεν ήθελα την ιατρική και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που πέτυχα το στόχο μου!
Γιάννης Καραβόλιας (Ιατρική Αθηνών)
Πάντα ήθελα την ιατρική και χαίρομαι που τα κατάφερα. Είναι μία σχολή με πολλές δυνατότητες. Σου ανοίγει πολλούς δρόμους και μετά τις σπουδές, κάτι που δεν το γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Θέλω πολύ να ασχοληθώ με την έρευνα…
Έχοντας πλέον πίσω μου την εμπειρία των πανελληνίων, μπορώ να πω ότι χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να πετύχει κανείς το στόχο του. Πρέπει να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και γι αυτό που θες. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα της επιτυχίας.
Ιωάννα Γρηγοριάδη (Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης)
Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τους στόχους σου να εκπληρώνονται. Πάντα ήθελα να περάσω στην οδοντιατρική και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Διάβασα πολύ, αφιέρωσα πολλές ώρες στην προετοιμασία των πανελληνίων, άξιζε όμως η όλη προσπάθεια και με το παραπάνω. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου για την μεγάλη συμπαράσταση.

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
Μάρτης Τσουκαλάς (Χρηματοπιστωτική – Τραπεζική Πανεπιστημίου Πειραιά)
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και είμαι χαρούμενος γιατί τελικά είναι αυτό που μου αρέσει. Ήρθα 6ος σε όλη την χώρα.
Μιχάλης Καθοπούλης, (Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης)
Είμαι ικανοποιημένος αν και δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ήθελα να περάσω στην Οδοντιατρική αλλά δεν τα κατάφερα για 12 μόρια. Ωστόσο η Κτηνιατρική ήταν η δεύτερη επιλογή μου. Προσωπικά έχω βλέψεις για το εξωτερικό.
Έλλη Αλβανάκη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο–Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)
Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη. Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Υπάρχουν σκέψεις για να φύγω αργότερα στο εξωτερικό αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποφασίσω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου