Ειδήσεις

Τουριστικά ακίνητα ετοιμάζει για αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ

Στην αξιοποίηση τριών τουριστικών assets, δύο μαρινών και ενός παραθαλάσσιου ακινήτου, αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με την προκήρυξη ισάριθμων διαγωνισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την εκμετάλλευση της μαρίνας του Αργοστολίου, της μαρίνας της Πύλου, καθώς και του ακινήτου στην Αγία Τριάδα στον δήμο Θερμαϊκού, που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αργότερα, και πιθανότατα το 2022, αναμένεται να προχωρήσει η εκμετάλλευση δύο ακόμη τουριστικών assets, της μαρίνας Μανδρακίου στη Ρόδο και της μαρίνας Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα.

Την ίδια στιγμή, μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του πρώην ακινήτου του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) στον Ταύρο και τη μακροχρόνια παραχώρηση του οικοπέδου στο Μαρκόπουλο.

Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας

Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού της Χαλκιδικής, έκτασης 126,6 στρεμμάτων. Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και camping. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων Τουρισμού-Αναψυχής ή/και Παραθεριστικής Κατοικίας.

H μαρίνα Αργοστολίου
Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται, με βάση τον προγραμματισμό, ότι θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Αργοστολίου με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, έπειτα και από την ολοκλήρωση της χάραξης των γραμμών παλαιού και νέου αιγιαλού στην περιοχή της μαρίνας.

Η συγκεκριμένη μαρίνα, που βρίσκεται στην περιοχή Δρέπανο της Κεφαλονιάς, με χερσαία ζώνη έκτασης 50 στρεμμάτων περίπου και δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 190 σκαφών, πρόκειται να αξιοποιηθεί με τη μέθοδο της μακροχρόνιας παραχώρησης. Η μαρίνα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια από την τεχνική υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και έκτοτε παραμένει ανενεργή.

H μαρίνα Πύλου

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grΑντίστοιχα, μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει προκηρυχθεί πιθανότατα και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της μαρίνας της Πύλου. Η μαρίνα βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου και έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8 μέτρων έως 30 μέτρων.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας έχει έκταση 32.195 τ.μ. Με βάση το νέο χωροταξικό σχέδιο για τη μαρίνα, ο συντελεστής δόμησης ανέρχεται στο 20%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης είναι 30%.

Η μαρίνα θα προσφέρει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η χρήση κατοικίας με ποσόστωση έως 20%.

Σε εξέλιξη
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), έχει μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα, για τις 15 Οκτωβρίου έχει παραταθεί και η προθεσμία υποβολής οικονομικής προσφοράς από επενδυτές για την αξιοποίηση ενός παραθαλάσσιου ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου, όπου βρίσκονται οι εγκαταλελειμμένες και παλαιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικανικής Αεροπορικής Βάσης, με το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το εν λόγω οικόπεδο να είναι έντονο.

Πηγή euro2day.gr
Εύα Δ. Οικονομάκη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου