Τοπικές Ειδήσεις

ECDC: Στο πορτοκαλί σχεδόν όλη η Ελλάδα – “Κόκκινα” νησιά του Νοτίου Αιγαίου και Κρήτη

Με πορτοκαλί χρώμα έχουν βαφτεί οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας στον χάρτη του ECDC, ενώ στο κόκκινο παραμένει η Κρήτη αλλά και κάποια νησιά του Αιγαίου.

Στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα κοροναϊού, θετικότητα και ρυθμό τεστ, με πορτοκαλί χρώμα εμφανίζονται:

Κάποια Νησιά Νοτίου Αιγαίου. Όπως μεταδίδει το Reuters, στα 13 νησιά περιλαμβάνονται δημοφιλείς περιορισμοί που προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες, όπως η Μύκονος, η Ρόδος, Κρήτη Σαντορίνη.

Νησιά Ιονίου
Ήπειρος
Θεσσαλία
Αττική
Δυτική Ελλάδα
Όλη η Πελοπόννησος
Κεντρική Μακεδονία

Στο «κίτρινο» βρίσκονται:
Στερεά Ελλάδα
Δυτική Μακεδονία
Νησιά Βορείου Αιγαίου
Στο «πράσινο» δεν βρίσκεται καμία περιοχή.

Τεστ και δείκτης θετικότητας
Ως προς την υπόλοιπη Ευρώπη, στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κύπρος και τμήματα της Ισπανίας και της Ολλανδίας, ενώ «πορτοκαλί» είναι η υπόλοιπη Ισπανία, η Πορτογαλία και η υπόλοιπη Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι η χώρα βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο» σε ό,τι αφορά τον αριθμό τεστ που διενεργούνται.

Ως προς τη θετικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο «κίτρινο», με την Ήπειρο μόνο να αποτελεί εξαίρεση.

Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου