Έμφαση στον κλειστό στίβο επιδιώκει να δώσει η Ραφαέλα Σπανουδάκη και τον λόγο αυτό θα ολοκληρώσει τη σεζόν της στα μέσα Αυγούστου, αφήνοντας το βαλκανικό πρωτάθλημα εκτός προγράμματος.

Η Ροδίτισσα πρωταθλήτρια έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις και έχει δημιουργήσει ένα βασικό πλάνο, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα. Η Σπανουδάκη θα κάνει αγώνες μέχρι και τα μέσα Αυγούστου καθώς παρ’ ότι έχει πολλή όρεξη για αγώνες, θα ήθελε φέτος να δώσει έμφαση στον κλειστό και έπειτα να στραφεί στην ολυμπιακή της προετοιμασία. Έτσι, θα παραλείψει το βαλκανικό πρωτάθλημα, που έχει οριστεί για τις 19-20 Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία, όπως και αρκετοί ακόμη αθλητές. «Η όρεξη μου για προπόνηση δεν αλλάζει οποιαδήποτε κατάσταση και αν επικρατεί. Οπότε έχω μπει και πάλι δυναμικά στους ίδιους ρυθμούς. Σαν να μην άλλαξε κάτι. Μέχρι στιγμής αν όλα πάνε καλά θα μετέχω σε όλους τους εγχώριους αγώνες. Όσον αφορά το εξωτερικό, περιμένω μέχρι μέσα Ιουνίου κάποιους αγώνες. Τότε θα ξέρω επίσημα που και σε ποιους θα αγωνισθώ. Οπότε αν όλα πάνε καλά, το βλέπω γεμάτο το πρόγραμμα. Στο βαλκανικό πρωτάθλημα δεν θα κατέβω γιατί σκοπός μου είναι να τελειώσω τη σεζόν μέχρι μέσα Αυγούστου καθώς στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του χρόνου, για αρχή», δηλώνει η Σπανουδάκη. Ο κλειστός το 2020 θα είναι εις διπλούν για τους αθλητές καθώς θα διεξαχθούν ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί θα στοχεύσουν σε συμμετοχή και στα δύο, όπως η 24χρονη σπρίντερ: «Θα ήθελα να αγωνισθώ και στα δύο. Έχει δύο εβδομάδες διαφορά, αν είμαι καλά μακάρι να τρέξω και στο παγκόσμιο. Απλά το ευρωπαϊκό είναι σαφώς πιο εύκολο, αλλά ναι είναι νωρίς ακόμα και θα δούμε πως θα πάει».

Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος περιμένει να καθορίσει τους λίγους και καλούς αγώνες που θα κάνει μέσα στο 2020 για να αναθερμάνει το κίνητρο της για το 2021. Η Ελληνίδα άλτρια του ροδίτικου συλλόγου διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας τη φυσική της κατάσταση και έτσι τώρα προσαρμόστηκε ομαλά στις προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Ανδρέα Τσώνη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε τα εξής για τον προγραμματισμό των επόμενων μηνών: «Υπάρχει ένας αριθμός αγώνων που περιμένουμε, ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε βασικές πληροφορίες για να κάνουμε προγραμματισμό. Θέλουμε να κάνουμε 3-4 αγώνες στη φετινή σεζόν και βέβαια βασικός στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στη Νικόλ έκανε καλό αυτό το διάστημα από τη μία μεριά γιατί ξεκουράστηκε μετά το πρόβλημα που είχε στο πόδι. Τώρα που κάνουμε πάλι προπόνηση έχουμε την άνεση να κάνουμε άλματα στην προπόνηση χωρίς πίεση χρόνου και να βελτιώσουμε λεπτομέρειες στην τεχνική της. Πάμε καλά μέχρι στιγμής».

Ο Ανδρέας Τσώνης ανέφερε επίσης ότι η επόμενη χρονιά έχει πολλούς σημαντικούς αγώνες που απαιτούν μια σωστή προετοιμασία και κορύφωση. Με αυτό το σκεπτικό η φετινή σεζόν δεν μπορεί να ξεφύγει για μετά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Κυριακοπούλου θα ολοκληρώσει τη σεζόν πριν το βαλκανικό πρωτάθλημα. Η άλτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος είναι μία από τους πέντε Έλληνες/ίδες που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω του δύσκολου ορίου. (sportsfeed.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ