ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποτάμι: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές, συνέδριο το φθινόπωρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ποτάμι
Μέγεθος γραμμάτων

Ρα­γδαί­ες είναι οι εξε­λί­ξεις στο Πο­τά­μι, μετά το αρ­νη­τι­κό απο­τέ­λε­σμα των ευ­ρω­ε­κλο­γών και την από­φα­ση του Σταύ­ρου Θε­ο­δω­ρά­κη να πα­ραι­τη­θεί και να αντι­κα­τα­στα­θεί από τον αντι­πρό­ε­δρο του Κι­νή­μα­τος Γιώρ­γο Μαυ­ρω­τά. Το Πο­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο του κόμ­μα­τος απο­φά­σι­σε να μη συμ­με­τά­σχει το Πο­τά­μι στις προ­σε­χείς εθνι­κές εκλο­γές, ενώ προσ­διό­ρι­σε για το φθι­νό­πω­ρο του 2019 συ­νέ­δριο, όπου θα απο­φα­σι­στεί το μέλ­λον του κόμ­μα­τος.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Πο­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο διευ­κρι­νί­ζει

«Το Πο­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο εκτι­μά ότι η κά­θο­δος του Κι­νή­μα­τος στις Eθνι­κές Eκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου θα σή­μαι­νε ότι το Πο­τά­μι αγνο­εί επι­δει­κτι­κά την πρό­σφα­τη ετυ­μη­γο­ρία των πο­λι­τών. Καλεί όμως τους 85.000 πο­λί­τες που ψή­φι­σαν στις 26 Μαΐου το Πο­τά­μι, να ξε­πε­ρά­σουν την εύ­λο­γη πι­κρία τους και να προ­σέλ­θουν στις κάλ­πες των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών», ανα­φέ­ρε­ται χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά στην από­φα­ση.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ήδη από χθες είχε γίνει γνω­στό ότι ο επι­κε­φα­λής του κόμ­μα­τος, Σταύ­ρος Θε­ο­δω­ρά­κης, είχε γνω­στο­ποι­ή­σει την πρό­θε­ση του να πα­ραι­τη­θεί από την ηγε­σία της πα­ρά­τα­ξης, προ­τεί­νο­ντας ως διά­δο­χό του τον βου­λευ­τή και αντι­πρό­ε­δρο Γιώρ­γο Μαυ­ρω­τά, αλλά και ξε­κα­θα­ρί­ζο­ντας ότι δεν θα διεκ­δι­κή­σει την επα­νε­κλο­γή του στην επό­με­νη Βουλή με κα­νέ­να κόμμα.

Η από­φα­ση για τον νέο επι­κε­φα­λής με­τα­τί­θε­ται, πά­ντως, για το επό­με­νο συ­νέ­δριο του Πο­τα­μιού, το οποίο, βάσει της από­φα­σης του Πο­λι­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για το ερ­χό­με­νο φθι­νό­πω­ρο.

Από την πλευ­ρά του, ο κ. Μαυ­ρω­τάς, μι­λώ­ντας σή­με­ρα το πρωί στον ρα­διο­σταθ­μό News 24/7, δή­λω­σε πως είναι πι­θα­νή η υπο­ψη­φιό­τη­τά του για την ηγε­σία, ωστό­σο τό­νι­σε πως οι απο­φά­σεις θα λη­φθούν στο συ­νέ­δριο.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, όπως διε­κρι­νί­ζε­ται στην από­φα­ση του Π.Σ:

«Επει­δή με βάση το κα­τα­στα­τι­κό, το συ­νέ­δριο για την εκλο­γή νέου Eπι­κε­φα­λής πρέ­πει να συ­γκλη­θεί υπο­χρε­ω­τι­κά εντός τριών μηνών από την πα­ραί­τη­ση του απερ­χό­με­νου Eπι­κε­φα­λής, η πα­ραί­τη­ση του Σταύ­ρου Θε­ο­δω­ρά­κη θα ενερ­γο­ποι­η­θεί σε συ­νάρ­τη­ση με την ημε­ρο­μη­νία του συ­νε­δρί­ου. Το Πο­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο προσ­διό­ρι­σε το χρόνο του συ­νε­δρί­ου για το Φθι­νό­πω­ρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρό­νος στα στε­λέ­χη και τους φί­λους του Κι­νή­μα­τος σε όλη τη χώρα, να απο­τι­μή­σουν ψύ­χραι­μα και νη­φά­λια το απο­τέ­λε­σμα των Eυρω­ε­κλο­γών και την πο­ρεία του Κι­νή­μα­τος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.