ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχέδιο για 13η σύνταξη ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από τις περικοπές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
συνταξιουχοι

Αντί­δοτο στις δρα­μα­τι­κές περι­κο­πές στις συντά­ξεις από τις αρχές του 2019, αναζητά η κυβέρ­νηση από τη στιγμή που «κλεί­δωσε» ο επα­νυ­πο­λο­γι­σμός και οι δανει­στές δεν κάνουν πίσω.

Με δεδο­μένο, λοιπόν, ότι οι νέες μειώ­σεις είναι σίγου­ρες για εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες συντα­ξιού­χους, η κυβέρ­νηση προχωρά στον σχε­δια­σμό της κατα­βο­λής και φέτος της 13ης σύντα­ξης για τους περισ­σό­τε­ρους συντα­ξιού­χους, έτσι ώστε το συνο­λικό ετήσιο ποσό που θα χάσουν από τον επα­νυ­πο­λο­γι­σμό των συντά­ξεων να καλυ­φθεί από τη 13η σύνταξη.

«Πρό­κει­ται για χρήματα που αφενός θα καλύ­ψουν τις απώ­λειες και αφε­τέ­ρου με το που θα δοθούν, θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλ­ληλα θα τονωθεί η κατα­νά­λωση» εξηγεί σε συνο­μι­λη­τές του υπουρ­γός, ο οποίος στην περί­πτωση που επι­βλη­θούν τελικά οι μειώ­σεις προ­κρί­νει την επα­να­φορά της 13ης σύντα­ξης ως σημείο-κλειδί και συμ­βο­λική κίνηση.

Η 13η σύνταξη μαζί με τα άλλα μέτρα που θα περι­λαμ­βά­νει το καλάθι του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα πείσει τους πολίτες ότι οι ημέρες θα καλυ­τε­ρεύ­ουν όσο το πρό­γραμμα της κυβέρ­νη­σης απο­δί­δει και η οικο­νο­μία ανε­βά­ζει ρυθμούς.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.