Ρεπορτάζ

Υποφέρει η Μεσαιωνική Πόλη από τις παράνομες συνδέσεις λυμάτων στο δίκτυο των ομβρίων

Αφόρητη έχει καταστεί η ατμόσφαιρα στη Μεσαιωνική Πόλη, λόγω της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται από τα φρεάτια των υπογείων δικτύων. Καταστηματάρχες, ομιλώντας προς τη «δημοκρατική», εξήγησαν ότι «φέτος το πρόβλημα είναι πιο έντονο από κάθε άλλη χρονιά». Μάλιστα, ο ένας μετά τον άλλο οι καταστηματάρχες σφραγίζουν τα φρεάτια των δρόμων, καθώς υπάρχουν στιγμές που όλοι (επισκέπτες και κάτοικοι) κινούνται, κρατώντας τη μύτη τους κλειστή.

Αιτία του προβλήματος είναι η παράνομη σύνδεση των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων με το δίκτυο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ίδιοι που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που έχουν προχωρήσει στις παράνομες συνδέσεις. Το πρόβλημα ξεκινάει όχι μόνο από τα εστιατόρια, αλλά και από τα εμπορικά – τουριστικά καταστήματα. Στα τελευταία, κρυφίως και χωρίς την άδεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας, κατασκευάσθηκαν τουαλέτες (σε πίσω αυλές και άλλους χώρους) των οποίων οι αποχετεύσεις οδηγούνται απευθείας στο δίκτυο αποχέτευσης της βροχής.

Η όλη παράνομη δραστηριότητα δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των υπογείων δικτύων, όταν οι εστιάτορες έπρεπε να τοποθετήσουν λιποσυλλέκτες στις αποχετεύσεις τους. Οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, όμως υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί που δεν προχώρησαν στην τοποθέτηση του συστήματος. Στο πέρασμα των χρόνων προστέθηκαν αρκετές τουαλέτες στα καταστήματα που ανακαινίσθηκαν και αυτές φαίνεται ότι έμειναν χωρίς σύνδεση στο κατάλληλο δίκτυο.
Εάν το πρόβλημα παραμείνει χωρίς άμεσες παρεμβάσεις και ατιμώρητο, τότε οι επιπτώσεις για το ιστορικό μνημείο και την αγορά θα είναι ολέθριες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου