Ρεπορτάζ

Δικάζεται 43χρονος που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη επειδή κατείχε 9 χάπια για την κατάθλιψη!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα αναβιώσει την 17η Μαΐου 2021 η υπόθεση ενός 43χρονου, υπηκόου Αλβανίας, που εκρατείτο στις φυλακές Μαλανδρίνου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα το ίδιο δικαστήριο ανέστειλε τον Μαρτιο του 2021 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου που εκδόθηκε το 2014 με την οποία καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, της παραλαβής δέματος με ναρκωτικές ουσίες και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικής ουσίας σε αστυνομικό κρατητήριο, που φέρονται να τελέστηκαν τον Νοέμβριο του 2003.
Ο λόγος για τον οποίο δεν παραστάθηκε ποτέ κατά τη δικάσιμο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είναι διότι την περίοδο της κλητεύσεώς του είχε ήδη αποχωρήσει από το νησί της Ρόδου και δεν έλαβε γνώση της δικασίμου, αφού είχε αλλάξει διαμονή.
Τονίζει ότι βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις καρτέλες χαπιών IMIPRAMINΕ έκαστης χωρητικότητας 13 χαπιών και συνολικά 39 χαπιών και 9 χαπιών LIBRIUM, εκ των οποίων μόνο τα τελευταία πληρούν την έννοια της ναρκωτικής ουσίας σύμφωνα με το νόμο, ενώ τα υπόλοιπα 39 δεν εμπίπτουν, ήτοι δεν πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες.
Προσθέτει ότι ήδη από το έτος 2003 πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε έξαρση και για το λόγο αυτό λαμβάνει πολυετή φαρμακευτική αγωγή με λήψη ψυχοφαρμάκων.
Παρέστη η δικηγόρος κ. Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη, εταίρος της δικηγορικής εταιρίας Τσέρκης & Συνεργάτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου