Η μετά κορωνοϊό εποχή παραμένει άγνωστη για τα τοπικά πρωταθλήματα της Δωδεκανήσου.
Οι συζητήσεις για την μορφή που θα έχουν οι τοπικές μας κατηγορίες, έχουν φουντώσεις, με διάφορες προτάσεις για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων μας να ακούγονται δεξιά και αριστερά, από πρόσωπα που δεν έχουν την ευθύνη για την λήψη αποφάσεων.
Η «δσπορ» επικοινώνησε με τον πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣΔ Χρήστο Ψέλλα, ο οποίος δήλωσε ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες όσο, αφορά στην μορφή που θα έχουν τα τοπικά μας πρωταθλήματα, καθώς η ΕΠΣΔ, όπως και όλοι, αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ και της Κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα ο Χρήστος Ψέλλας επεσήμανε ότι οι προτάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την συνολική εικόνα των τοπικών μας πρωταθλημάτων και πολλές από αυτές είναι ανεδαφικές και ανέφικτες.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ψέλλα στην «δσπορ»:
«Αναμένοντας τις οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ, η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, θα σχεδιάσει και θα εισηγηθεί στην Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν τα επόμενα χρόνια τα τοπικά Πρωταθλήματα με γνώμονα πρωτίστως, την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων, διαιτητών, αξιωματούχων αγώνων κ.ά), τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, τα οικονομικά των σωματείων, την απαγόρευση εκδηλώσεων (που πολλές από αυτές αποτελούν το 80% των εσόδων του προϋπολογισμού των ομάδων), τον περιορισμό των μετακινήσεων, των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
Παράγοντες μεγάλης σπουδαιότητας που θα προσμετρηθούν όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (παράγοντες, σωματεία, αθλητές κ.α) συνεισφέρει με τον τρόπο τους στην τοπική οικονομία και αγορά διαφόρων κλάδων και επαγγελμάτων (καταστήματα αθλητικού υλικού, ξενοδοχεία, μεταφορές, εστιατόρια, ιατρικές υπηρεσίας κτλ) δίνοντας ζωή σε μικρά νησιά και χωριά του τόπου μας, με την διεξαγωγή των αγώνων.
Όλοι μαζί μπορούμε, να σταθούμε δίπλα στους παράγοντες που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανά τα σωματεία μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Όσες προτάσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την συνολική εικόνα των τοπικών μας πρωταθλημάτων και πολλές από αυτές τις προτάσεις είναι ανεδαφικές και ανέφικτες.
Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Λίγο υπομονή ακόμα»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ