Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Προχωρούμε με έναν συνολικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νησιωτικής Χώρας»

Σε συνέντευξή του στο Αιγαίο TV και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Χαλκίτη, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μίλησε:

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι:

Έγινε μια σοβαρή συζήτηση με τους κατοίκους και το Δήμαρχο, όπου εκτέθηκαν οι ανάγκες των νησιωτών και οι συνακόλουθες υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντι τους. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας σοβαρός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αντίστοιχη επενδυτική στρατηγική, έτσι ώστε να αποτελέσει πρότυπο νησιωτικής ανάπτυξης. Ένα νησί-πρότυπο, που θα μπορεί να κρατήσει τους κατοίκους του, μέσα από μια ανάπτυξη βιώσιμη και αειφόρα, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Για την Εκπαίδευση στα ακριτικά Νησιά:

Η Εκπαίδευση και η Υγεία αποτελούν τους δύο κρίσιμους παράγοντες για την παραμονή των κατοίκων των νησιών στον τόπο τους, αφού σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους. Με τη βελτίωση των συγκοινωνιών, των προσφερόμενων υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας και με τις πολιτικές για οικονομική ανάπτυξη προσδοκούμε να αναστρέψουμε το κλίμα που οδηγεί στην εγκατάλειψη των νησιών. Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, που θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν είναι προεκλογικές υποσχέσεις. Αντιμετωπίζουμε με έργα, με σοβαρότητα και με ένα συνολικό σχέδιο τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, ιδιαιτέρως αυτά των πιο μικρών και απομακρυσμένων.

Αυτό τονίστηκε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, για τα ΕΠΑΛ στα νησιά μας. Δώσαμε μάχη και καταφέραμε. να λειτουργήσουν για πρώτη φορά πολλές επαγγελματικές ειδικότητες. Συζητήσαμε επίσης για τη λειτουργία των διετών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Δώσαμε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι ρόλος του είναι σημαντικός. Πέρα από την εκπαιδευτική του αποστολή, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει και μία σημαντική εθνική σημασία, συγκροτώντας και τεκμηριώνοντας τις εθνικές θέσεις για χάρη των τοπικών κοινωνιών και αποτελώντας έναν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξή τους.

Για την Υγεία στα μικρά Νησιά και τα εγκαίνια της πρώτης ΤΟΜΥ στην Κω:

Τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Κω εντάσσονται σε ένα σύνολο παρεμβάσεων στην Υγεία. Αρχικά, με την αυτονόμηση του Νοσοκομείου της Κω από τη Ρόδο, που διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την περισσότερο ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία του. Δεύτερον, με την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με τη λειτουργία των ΤΟΜΥ. Δώσαμε και δίνουμε ακόμη μάχη για τη στελέχωσή τους παρέχοντας κίνητρα προς τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, προχωρώντας σε νέες προσλήψεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των μικρότερων περιφερειακών νοσοκομείων, θα συντελέσει στην αναγκαία αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου της Ρόδου. Στην κατεύθυνση αυτή, επίσης, η Λέρος εξοπλίστηκε με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και υπερηχογράφο, από τους καλύτερους πανελληνίως. Τέλος, ένας σημαντικός στόχος που επιτύχαμε στα νησιά μας είναι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου