Τοπικές Ειδήσεις

Την 1η Μαρτίου η πρώτη πτήση της χρονιάς με τουρίστες

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου η Ρόδος θα υποδεχθεί την πρώτη πτήση τσάρτερ της σεζόν. Στις 10.15 το πρωί αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» η πτήση FR351 της Ryanair, προερχόμενη από το αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου (BER).

Οι Γερμανοί επισκέπτες και η ιρλανδική low cost αεροπορική εταιρεία θα κάνουν “ποδαρικό” στη φετινή τουριστική περίοδο, η οποία ανοίγει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη. Όλο το Μάρτιο, η Ryanair θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Βερολίνο στη Ρόδο κάθε Παρασκευή και Δευτέρα. Γενικότερα όμως η ροή των πτήσεων θα αρχίσει να πυκνώνει από τα μέσα έως και τις 31 Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.
Η φετινή σεζόν ξεκινά με θετικούς οιωνούς και την εκτίμηση ότι ο αριθμός των επισκεπτών που θα διακινηθούν μέσω του αεροδρομίου θα αυξηθεί κατά 3% σε σύγκριση με το 2023. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τη ζήτηση των αεροπορικών θέσεων και τον αριθμό των slots (χρονοθυρίδες χρήσης) που έχουν κλείσει οι αεροπορικές εταιρείες στο «Διαγόρας».
Συγκεκριμένα η τουριστική αγορά της Μ. Βρετανίας αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, διατηρώντας την «πρωτοκαθεδρία» στις τουριστικές αφίξεις. Θολή είναι όμως η εικόνα για την γερμανική αγορά. Η ζήτηση και η ροή των κρατήσεων τη δεδομένη στιγμή, κυμαίνονται σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα. Θετικό πρόσημο αναμένεται να σημειώσουν οι αφίξεις από την Ολλανδία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και γενικότερα από όλες τις σκανδιναβικές χώρες. Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν ωστόσο για την αγορά του Ισραήλ, μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τη Ρόδο. Από την πορεία των εχθροπραξιών στη Μ. Ανατολή θα κριθεί και η …ροή των αφίξεων.
Επικρατεί γενικώς συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία και το αποτέλεσμα της σεζόν. Διαπιστώνεται και φέτος ότι η τάση της «πρόωρης» έναρξης της τουριστικής περιόδου «επιμένει». Πάντως ένας μικρός αριθμός ξενοδοχείων θα λειτουργεί τον Μάρτιο για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των πρώτων επισκεπτών. Σταδιακά, από τις αρχές έως τα τέλη Απριλίου θα έχει ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων. Έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα εποχικά, εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Νέες CIP Lounges στο αεροδρόμιο
Το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ελλάδας και το 72ο της Ευρώπης από άποψη επιβατικής κίνησης με 6.142.813 διακινηθέντες επιβάτες το 2023 έναντι 5.857.036 το 2022. Συνδέεται μέσω απευθείας πτήσεων με 9 ελληνικές πόλεις και πάνω από 95 διεθνείς σε 24 χώρες. Τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να διαχειριστεί με επάρκεια και επιτυχία τη μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού.
Η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport Greece από τον Απρίλιο του 2017, υλοποίησε μία σειρά από παρεμβάσεις που συνέβαλαν στη «μεταμόρφωση» του «Διαγόρας» και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών.
Μία νέα «προσθήκη» στο «Διαγόρας» η οποία έρχεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του επισκέπτη και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι οι δύο νέες CIP Lounges που πρόκειται να λειτουργήσουν από τον Μάιο.
Σημειώνεται ότι από το 2023 λειτουργεί στο αεροδρόμιο και VIP Lounge (χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φιλοξενία πολιτικών).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου