Ρεπορτάζ

Ικανοποίηση στη ΔΕΥΑΡ για την επιστροφή των απολυθέντων

Ικανοποίηση και ‘ανακούφιση’ επικράτησε χτες κατά την συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ για την απόφαση να επιστρέψουν στην εργασία τους, οι 57 απολυμένοι από την πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου.
Αυτό βρήκε σύμφωνη και την αντιπολίτευση που –σύμφωνα με πληροφορίες- δήλωσε πως ‘οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι ειδικά αυτή την εποχή και ευτυχώς, δικαιώνονται’.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας: «Ύστερα από την επίσημη κοινοποίηση στο δ.σ. της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν στις εργασίες τους από την προσεχή Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 –εν αναμονή της επόμενης τακτικής δικάσιμου. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το πλέον σημαντικό θέμα και οι εξελίξεις, μας βρίσκουν αισιόδοξους. Άλλωστε την υπόθεση στήριξε και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης. Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι διότι, κατ’ αρχήν, θεωρούμε ότι το δικαιούνται ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας.
Επίσης, είναι απραίτητοι στην επιχείρηση αφού χωρίς αυτά τα άτομα θα λειτουργούσαμε με μείον 40% προσωπικό ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Είναι αποδεκτό ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και φυσικά, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, είναι απολύτως απαραίτητοι. Έχουμε πλέον και το χρονικό περιθώριο για να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε και στην συνάντηση που προηγήθηκε με την γ.γ. του ΥΠΕΣ και την παρουσία του κ. Καμπουράκη, όπου τέθηκαν τα προβλήματα για την κατανομή των οργανικών θέσεων: «Εμείς ως δ.σ. λάβαμε μία απόφαση για να αλλάξει η κατανομή των οργανικών θέσεων, όπως προβλεπόταν ώστε να έχουν δικαίωμα σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι να υποβάλουν αίτημα πρόσληψης όποτε γίνει η σχετική προκήρυξη για ειδική μοριοδότηση, στους οργανισμούς σε καθαριότητα και κάποια άλλα νομικά πρόσωπα των δήμων. Επιπλέον, η πανελλήνια ένωση των ΔΕΥΑ θα θέσει το ζήτημα ώστε να είναι και πιο ισχυρό το αίτημά μας.
Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση αφορούσαν έργα και ετοιμασίες της ΔΕΥΑΡ ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Υψηλάντης: «Συζητήσαμε για μια σειρά από έργα που εκτελεί ή θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΡ στο αμέσως επόμενο διάστημα και οργανωτικά θέματα.
Ένα θέμα που μας απασχόλησε ήταν οι συμβάσεις με κάποιους μελετητές που αφορούν στο αποχετευτικό της Λάρδου, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι να παραδώσουν τα προβλεπόμενα στοιχεία στην ΔΕΥΑΡ προκειμένου να προχωρήσει στην χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου. Δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι μια διαδικασία η οποία θα είναι χρονοβόρα –χωρίς να φαίνεται κάτι άμεσο στον ορίζοντα».
Ερωτηθείς για την ετοιμότητα της επιχείρησης ενόψει του καλοκαιριού, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό. Τώρα που επιστρέφουν οι εργαζόμενοι, θα έχουμε το αναγκαίο δυναμικό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Στόχοι μας παραμένουν τα μεγάλα ζητήματα, όπως η υδροδότηση της ενότητας Λίνδου και με καλής ποιότητας νερό και με μεγάλες ποσότητες. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε έως το τέλος Ιουνίου».
Ερωτηθείς σχετικά με τις γεωτρήσεις, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως «θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες και θα εξεταστούν όλες όσες μπορούν να αποδώσουν, ώστε να δώσουμε νερό σε μικρότερες περιοχές, χωριά και κοινότητες».
Σημειώνεται πως ο ‘χάρτης’ με τις καταγεγραμμένες γεωτρήσεις είναι ο εξής:
Μανδρικό, Δαματριά, Μαριτσά, 4 περιοχές στις Πεταλούδες, 5 περιοχές στον Αρχάγγελο, 3 περιοχές στη Σορωνή, στις Φάνες, 3 περιοχές στην Κατταβιά, στο Γεννάδι, 3 περιοχές στην Κάλαθο και στην Μαλώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου