Συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατόπιν απόφασης του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, με κύριο θέμα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και τη στάση των ΑΝΕΛ.

«Κρατούμε την εθνική θέση του 1992 όχι σε Μακεδονία ή παράγωγο. Εμπιστευόμαστε τον υπουργό Εξωτερικών τον κ. Κοτζιά γιατί πράγματι ζητούμε να υπάρχει λύση και να έχει τον απαράβατο όρο που θέτουμε [σ.σ. όχι η χρήση του όρου Μακεδονία] .Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν αρκετό καιρό και πρέπει να υπάρχει από τα Σκόπια η παραίτηση των αλυτρωτικών θέσεων μέσω συνταγματικής αναθεώρησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος διέψευσε για ακόμη μια φορά τα σενάρια παραίτησής του σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή σύνθετη ονομασία σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μια έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσουμε μέχρι τέλους, μέχρι το τέλος της λαϊκής εντολής. Οι εξελίξεις στην οικονομία, η έξοδος από τα μνημόνια, η κάθαρση από τη διαφθορά προχωρούν με καλούς ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο λαός θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συμφωνίας. Αυτή συμμαχία θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, το τέλος της οικονομικής κρίσης. Οι δικές μας θέσεις είναι καθαρές. Εκείνοι [σ.σ. η ΝΔ] να αποφασίσουν ποια θέση θα πρέπει να εκφράσουν για το Σκοπιανό: Είναι η θέση της κ. Μπακογιάννη, του κ. Καραμανλή, ή αυτές που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Οι θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων είναι ξεκάθαρες».

Σε αντίστοιχη διάψευση είχε προχωρήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας και πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης δήλωσε: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι».

«Ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν πέφτει η κυβέρνηση», είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διαψεύδοντας τα σενάρια περί αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης: «Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας ενώνουν ακόμα η μάχη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της μιντιακής δικτατορίας και ενός πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ». Όσον αφορά το θέμα με την πΓΔΜ, ανέφερε ότι προτιμά να αφήνει τη διαπραγμάτευση σε αυτούς που έχουν περισσότερη γνώση.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Π. Σγουρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, είχε ξεκαθαρίσει ότι «αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί η προγραμματική συμφωνία την οποία κάναμε έχει συγκεκριμένους στόχους, να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ