ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φεύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση, εφόσον έρθει πρόταση για σύνθετη ονομασία…

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας Καμμένος

του Βασίλη Σκουρή

Σε αχαρ­το­γρά­φητα νερά ανα­μέ­νε­ται να εισέλ­θει η πολι­τική ζωή της χώρας, εφόσον έρθει στη Βουλή πρόταση για λύση του Σκο­πια­νού με σύνθετη ονο­μα­σία που θα περι­λαμ­βά­νει και τον όρο «Μακε­δο­νία» ως γεω­γρα­φικό ή χρονικό προσ­διο­ρι­σμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή.

Ο Πάνος Καμ­μέ­νος, σύμφωνα με δια­σταυ­ρω­μέ­νες πλη­ρο­φο­ρίες του Real.gr, θα απο­χω­ρή­σει από μέλος της κυβέρ­νη­σης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση σχετική πρόταση

Σύμφωνα με άλλες πλη­ρο­φο­ρίες, μάλιστα, το θέμα το έχει συζη­τή­σει με τον Πρω­θυ­πουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο, ωστόσο, φέρεται να έχει δια­βε­βαιώ­σει ότι δεν πρό­κει­ται να ρίξει την κυβέρ­νηση.

Εφόσον, δηλαδή, τεθεί θέμα δεδη­λω­μέ­νης και κατα­τε­θεί πρόταση μομφής, οι ΑΝΕΛ θα παρά­σχουν -πιθανότατα- ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στην κυβέρ­νηση Τσίπρα.

Δεν είναι, πάντως, γνωστό, εάν μαζί με τον Πάνο Καμμένο απο­χω­ρή­σουν από την κυβέρ­νηση και οι υπό­λοι­ποι βου­λευ­τές των ΑΝΕΛ που κατέ­χουν υπουρ­γι­κούς θώκους, όπως και δεν είναι ακόμα γνωστό εάν όλοι οι βου­λευ­τές των ΑΝΕΛ κατα­ψη­φί­σουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, δεν απο­κλεί­ουν το ενδε­χό­μενο ο ΣΥΡΙΖΑ να δια­θέ­τει την πλειο­ψη­φία στη Βουλή και χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ, με την προ­σχώ­ρηση στο κυβερ­νών κόμμα άλλων βου­λευ­τών, καθώς μπορεί ένα κόμμα να κυβερ­νή­σει και με πλειο­ψη­φία 150 εδρών.

Στο Μαξίμου, πάντως, δημιουρ­γού­νται ερω­τή­ματα και ανη­συ­χίες για το αν, ακόμα και εάν δεν έρθει πρόταση στη Βουλή για το Σκο­πιανό, ο Δημή­τρης Καμ­μέ­νος θα παρα­μεί­νει στην κοι­νο­βου­λευ­τική πλειο­ψη­φία.

Ιδιαί­τερη ικα­νο­ποί­ηση επι­κρα­τεί για τη στάση του Σταύρου Θεο­δω­ράκη στο ζήτημα των Σκοπίων, ενώ θα συνε­χι­στούν οι κινή­σεις για τη θετική αντα­πό­κριση στο θέμα και της Δημο­κρα­τι­κής Συμπα­ρά­τα­ξης.

Ικα­νο­ποί­ηση επι­κρα­τεί και για τη στάση του ΚΚΕ.

Αντι­θέ­τως στην κυβέρ­νηση ανη­συ­χούν μήπως το συλ­λα­λη­τή­ριο για το Σκο­πιανό την προσεχή Κυριακή στην Αθήνα μετα­τρα­πεί σε αντι­κυ­βερ­νη­τική εκδή­λωση, όπως -σύμφωνα με κυβερ­νη­τικά στελέχη- επι­διώ­κουν κάποιοι.

Πηγή: Real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.