Ειδήσεις

Αύριο η καταβολή του βοηθήματος των 250 ευρώ

Με το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, αλλά και όλων των προνοιακών επιδομάτων που κατά κανόνα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, συνεχίζονται την τελευταία εβδομάδα του χρόνου οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ και τους λοιπούς οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας.

Με το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, αλλά και όλων των προνοιακών επιδομάτων που κατά κανόνα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, συνεχίζονται την τελευταία εβδομάδα του χρόνου οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ και τους λοιπούς οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας. Πριν από την αυγή του νέου έτους εκτιμάται ότι ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει και αναδρομικά σε κάποιους από τους συνολικά περίπου 220.000 «παλαιούς» συνταξιούχους, για τους οποίους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους.

Αναλυτικά, λιγότεροι από 800.000 είναι τελικά οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το δώρο θα λάβουν τελικά 634.027 χαμηλοσυνταξιούχοι με συνολικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ. Η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, όμως σταδιακά τα ποσά αναμένεται να πιστωθούν και να είναι διαθέσιμα από σήμερα το απόγευμα στα ΑΤΜ, ανάλογα με την τράπεζα του δικαιούχου.

Αναλυτικά, έως την Πρωτοχρονιά έχουν προγραμματιστεί οι εξής καταβολές από τον ΕΦΚΑ:

• Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 10,6 εκατ. ευρώ σε 26.051 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Δεκεμβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου