Τοπικές Ειδήσεις

Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» αναβάθμισε την Νέα Αγορά

Καθ όλα επιτυχημένο –από κάθε άποψη- κρίθηκε το εγχείρημα να μετατραπεί η Νέα Αγορά σε κέντρο για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου με τον ΔΟΠΑΡ και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης, η συνεργασία αυτή απέδωσε αφενός καρπούς και αφετέρου έθεσε τα θεμέλια για την καλύτερη διοργάνωση σε δεύτερο χρόνο και φυσικά, τις επόμενες γιορτές.
«Το εγχείρημα ομολογουμένως, της δημοτικής αρχής Ρόδου, το οποίο στηρίχθηκε απόλυτα από τον Σύλλογό μας, βρήκε θετικότατη ανταπόκριση. Κι αυτό είναι που μας κάνει να χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο για όλα αυτά που προσφέρουμε στους Ροδίτες που έμειναν εδώ, τις μέρες των εορτών. Ο κόσμος που έρχεται, είναι ενθουσιασμένος. Σημειώθηκε θετική ανταπόκριση από την μετακίνηση των καραμελόσπιτων εντός της Νέας Αγοράς, αφού ο κόσμος νιώθει ότι μπαίνει σε ένα εορταστικό χώρο και δεν είναι εκτεθειμένος σε μια πλατεία παρά τις καιρικές συνθήκες. Το κλίμα ήταν ζεστό, φιλικό, χαρούμενο και γιορτινό –όπως αρμόζει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Εμείς ως Σύλλογος έχουμε μπει στο εορταστικό καλεντάρι του ΔΟΠΑΡ και σε συνδυασμό με όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, προσθέσαμε κι εμείς 44 (!) από ίδια κεφάλαια», τόνισε ο κ. Κατσιδώνης.
Τα «Γράμματα στον Αη Βασίλη» π.χ. έγιναν σε συνεργασία του Συλλόγου με τα ΕΛΤΑ και μέχρι χτες, ελήφθησαν πάνω από… 400 γράμματα από παιδιά που έγραψαν το γράμμα τους.
«Αυτό αποτελεί την πιο ευχάριστη ανταπόκριση του κόσμου. Σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ συγκεντρώνουμε στο καραμελόσπιτο του Συλλόγου μας, γράμματα τα οποία γράφουν τα παιδάκια και μετά από ένα μήνα, θα τους στείλουμε απάντηση στα αιτήματά τους, διότι το κάθε γράμμα έχει πραγματική διεύθυνση! Όλα αυτά είναι δωρεάν υπηρεσίες στον κόσμο διότι εμείς θελήσαμε να φέρουμε τον κόσμο στη Νέα Αγορά όχι μόνον μία φορά με το σκεπτικό ότι πρέπει να πληρώνουν, αλλά να έρχονται συνέχεια καθ όλη την διάρκεια των εορτών. Βλέπουμε τις οικογένειες και τους μικρούς μας φίλους να έρχονται συχνά και να φεύγουν ευχαριστημένοι. Αυτό, μας ικανοποιεί. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί μια πρώτη γεύση για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα όλοι μαζί και φυσικά, πώς θα ετοιμαστούμε για τις επόμενες γιορτές», είπε ο κ. Κατσιδώνης.
Επιπλέον, πολλά καταστήματα στην Νέα Αγορά είχαν εκφράσει την πρόθεση να ανοίξουν αυτές τις γιορτινές ημέρες, αλλά ήταν δύσκολο αφού είχε ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος και δεν μπορούσαν ούτε να επαναπροσλάβουν προσωπικό, ούτε να διαθέσουν εμπορεύματα τα οποία είναι μόνον εποχιακής φύσεως.
Ωστόσο, την επόμενη χρονιά και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν οι καταστηματάρχες θα προσπαθήσουν να είναι έτοιμοι έγκαιρα για να δώσουν ‘ζωή’ στην Νέα Αγορά, κατά την διάρκεια των εορτών.
«Όσον αφορά στο ιστορικό μνημείο, θεωρούμε πως πέραν του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου έχουμε ήδη ανέβει σε επίπεδο διαμόρφωσης. Αυτό το οφείλουμε στην αντιδήμαρχο κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά αφού κατάφερε να μετατρέψει ένα ερειπωμένο μνημείο σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό. Όταν τελειώσουν οι γιορτές και σβήσουν όλα τα… φώτα, θα μείνουν οι εργασίες διαμόρφωσης και οι κατασκευές που έγιναν. Θέλουμε να πιστεύουμε πως την επόμενη φορά όλα θα είναι πιο συντονισμένα» κατέληξε ο κ. Κατσιδώνης.

Από την πλευρά της, η κα Κιαχαγιά με δηλώσεις της στην «δ» εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την προσέλευση και την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα στη Νέα Αγορά –μετά την τουριστική περίοδο και στην καρδιά των εορτών.
«Είναι κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τον κόσμο και εκδηλώσεις για τα παιδιά αφού δεν είναι το τυποποιημένο χριστουγεννιάτικο χωριό με τα καραμελόσπιτα κ.λπ. Υπάρχουν διαδραστικές εκδηλώσεις του ΔΟΠΑΡ και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών, το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο. Καθ όλη την διάρκεια των εορτών και ειδικότερα στο τελευταίο διήμερο, η κίνηση ήταν πολύ ανεβασμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό απορρέει και από ανθρώπους που έχουν ένα μέτρο σύγκρισης σε σχέση με άλλα χρόνια. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός πως ο κόσμος δεν έρχεται μόνον μία φορά, αλλά κάνει συνεχόμενες επισκέψεις».
Σημειώνεται πως το χριστουγεννιάτικο χωριό μέσα στη Νέα Αγορά, θα παραμείνει ανοιχτό έως την εορτή των Φώτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου