Ειδήσεις

Στον “αέρα” 97.000 δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Σε τρεις εργάσιμες ημέρες από σήμερα τελειώνει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση – επιμήκυνση αποπληρωμής των δόσεων των δανείων που ο τέως Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) επιδοτεί το επιτόκιο.

Συνολικά ο τ. ΟΕΚ έχει επιδοτήσει περίπου 97.000 στεγαστικά δάνεια, εκ των οποίων πάνω από 50% δεν εξυπηρετείται κανονικά, σύμφωνα με στελέχη του εν λόγω οργανισμού με τα οποία συνομίλησε το Capital.gr.

Και αυτό είτε γιατί οι ασυνεπείς δανειολήπτες έχουν προσφύγει οι ίδιοι σε διακανονισμό με τις τράπεζες, είτε γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ωστόσο, κύκλοι του ΟΑΕΔ στον οποίο έχει ενταχθεί υπηρεσιακά ο τ. ΟΕΚ από το 2012 αναφέρουν πως δεν έχει αποφασιστεί να δοθεί νέα παράταση για ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων από πλευράς Υπουργείου Εργασίας.

Το χρονοδιάγραμμα των επιδοτήσεων δανείων από τον τ. ΟΕΚ

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση αυτή που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο αφορά δάνεια 15ετούς διάρκειας, τα οποία ο τέως ΟΕΚ επιδοτεί τα εννέα πρώτα έτη.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακόπηκε το 2010 με την Υπουργική Απόφαση αρ.15349/492/29-7-2010.
Για το 2016 η υποχρέωση του ΟΑΕΔ ως καθολικού διαδόχου του ΟΕΚ παραμένει για 27.864 δάνεια αφού τα τελευταία δάνεια που είχε χορηγήσει ήταν το 2010.
-για το 2017 ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει το επιτόκιο 16.756 δανείων
-για το 2018 θα επιδοτηθούν 7.567
-για το 2019 θα επιδοτηθούν 498
-για το 2020 θα επιδοτήσει τα τελευταία 123 δάνεια
Σημειώνεται πως σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού με τα οποία συνομίλησε το Capital.gr, στην υποχρέωση του ο ΟΑΕΔ απέναντι στις τράπεζες για τη μη δημιουργία νέων χρεών είναι συνεπής.

Και αυτό γιατί πρόσφατα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ αποπληρώθηκαν οι υποχρεώσεις απέναντι τους.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου