Ειδήσεις

Συμπεράσματα εσωκομματικών εκλογών

Του Παναγιώτη
Σακελλαρίου

Ξεκάθαρο μήνυμα μιας κεντροδεξιάς στροφής του κόμματος φαίνεται πως έστειλε ο λαός της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχοντας μαζικά και στηρίζοντας τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 400.000 του κόσμου που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν παράλληλα ότι η παράταξη φαίνεται ότι ξυπνάει από τον λήθαργο των απανωτών εκλογικών αποτυχιών. Το δεύτερο σαφές μήνυμα που δείχνει η ίδια η συμμετοχή του κόσμου είναι ότι οι ψηφοφόροι αναζητούν μια σοβαρή, εναλλακτική πρόταση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αυξημένη, σε σχέση με την αναμενόμενη, συμμετοχή δείχνει ότι ο κόσμος θέλει η ΝΔ να δηλώσει παρούσα, στις εξελίξεις και κυρίως είναι ένα μήνυμα πως η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η μόνη που έχει η χώρα.
Ταυτόχρονα όμως οι επιτελείς της Συγγρού και κυρίως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να ερμηνεύσει τη συμμετοχή και ως ένα μήνυμα πολιτικών επιλογών. Υπόσχεση “σκληρού ροκ” απέναντι σε πολιτικές κρατισμού που επιχειρεί να επιβάλει η Κουμουνδρούρου.
Η διαδικασία ήταν η πρώτη η οποία οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε πρωτόγνωρα για την παράταξη μονοπάτια, καθώς για πρώτη φορά καταγράφονται ξεκάθαρα οι τάσεις εντός του κόμματος και τα ποσοστά με τα οποία εκπροσωπούνται.
Η αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου, προσλαμβάνει άλλα χαρακτηριστικά, ιδεολογικά και πολιτικά, και θα διεξαχθεί, σε τελείως άλλη βάση από αυτή του πρώτου γύρου. Αναδεικνύοντας, όχι πλέον προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, αλλά καθαρά ιδεολογικοπολιτικές αντιθέσεις.
Την προηγούμενη Κυριακή, επετεύχθησαν οι δυο στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή της εσωκομματικής διαδικασίας.
Ο ένας, το ποσοστό του κ.Μειμαράκη να ξεπεράσει το 40% και ο άλλος, να υπάρχει ευρεία και “καθαρή” διαφορά απο τον δεύτερο υποψήφιο. Ο Μεϊμαράκης απέδειξε ότι έχει πολιτικές αντοχές και επιβεβαίωσε ότι παραμένει η «ψυχή της παράταξης».
Στις 20 Ιανουαρίου οι πολίτες, οι φίλοι και τα κομματικά στελέχη, θα αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι δεν χειραγωγούνται και ότι θα επιλέξουν με γνώμονα το ποιος έχει τη δυνατότητα να καταθέσει μια ώριμη και ρεαλιστική πρόταση για την επόμενη μέρα και το ποιος μπορεί να ενώσει όλες τις δυνάμεις της Ν.Δ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου