«Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε και έφυγε τρέχοντας. Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά. Μάλλον αυτός θα έχει πολλούς λόγους για να έχει χάσει τον ύπνο του» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε πως οι πολίτες είδαν έναν εξαιρετικά αγχωμένο πρωθυπουργό να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό, σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος.

«Είδαν τον κ. Τσίπρα να καλύπτει πλήρως τον κ. Καμμένο σε μία σκανδαλώδη υπόθεση και να μένουν αναπάντητα μία σειρά από ερωτήματα. Ο πρωθυπουργός των φόρων είναι και πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Και από τους εθνικούς προμηθευτές μίας άλλης εποχής, πήγαμε στους εθνικούς μεσάζοντες. Τσίπρας και Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας. Είναι οι ίδιες όψεις του ίδιου απαξιωμένου νομίσματος» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, στα ερωτήματα που έθεσε δεν πήρε καμία απάντηση, όπως για ποιο λόγο μπήκε μεσάζοντας, για ποιο λόγο μπήκε ο συγκεκριμένος μεσάζοντας «για τον οποίο είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν γνώριζε παρότι μπαινόβγαινε στο υπουργείο Άμυνας και είχε κι άλλες δουλειές στα σκαριά, πως είναι δυνατόν να διασύρονται διπλωματικοί και στρατιωτικοί, γιατί η Σαουδική Αραβία μιλά για 100.000 βλήματα και η ελληνική κυβέρνηση για 300.000 και τελικά, αν υπάρχει συμφωνία και πού είναι τα λεφτά…;».

«Ο κ. Τσίπρας δεν είπε αν τα γνώριζε όλα αυτά. Το βέβαιο είναι ότι παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. Αν το έκανε επειδή συμφωνεί ή επειδή εκβιάστηκε είναι αδιάφορο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και επισήμανε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει και πως ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής να ζητήσουν να προσέλθουν και να ενημερώσουν σχετικά την Επιτροπή όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

«Φαντάζομαι αν κάποιος δεν έχει κάτι να κρύψει, δεν έχει κανέναν λόγο να μη δεχτεί αυτή την πρόταση της ΝΔ. Το εγγυώμαι προσωπικά. Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Η αλήθεια θα λάμψει και οι ευθύνες θα αποδοθούν» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση όλο και απαξιώνεται στη συνείδηση του κόσμου και σχολιάζοντας δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι περήφανος για όσα έχει κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής του. «Περήφανος με 23 νεκρούς. Μόνο και μόνο για τη δήλωση αυτή, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στείλει στο σπίτι του. Αυτή η δήλωση θα τον καταδιώκει» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για μνημείο θράσους και αναισθησίας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μόνο ιστορικές ευθύνες για την τραγωδία στη Μάνδρα και πως σύντομα η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής που συνέστησε για τις ευθύνες. «Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με ψέματα, ούτε με δικαιολογίες, ούτε με επικοινωνιακά σόου, ούτε με ένα πέρασμα 10 λεπτών από τη Μάνδρα στον δρόμο προς το αεροδρόμιο για Σουηδία» πρόσθεσε.

Δεν πληρώνονται συντάξεις για να βγαίνει το υπερβάλλον πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ όλοι οι Οργανισμοί παραδέχονται ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι υπερβολικοί, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει στόχο να καταστρέψει τη μεσαία τάξη και να φτωχοποιήσει την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς το Συνέδριο, τόνισε ότι το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία μέσα από τα προσυνέδρια. Εχει στόχο ένα κυβερνητικό σχέδιο του κόμματος που θα μειώνει φόρους και θα κάνει τον δημόσιο τομέα καλύτερο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ