ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μήνυμα του δημάρχου Νισύρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Χριστοφής Κορωναίος

Στο μήνυμα του ο δήμαρ­χος Νισύρου κ. Χρι­στο­φής Κορω­ναίος για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ανα­φέ­ρει τα εξης:

Αγα­πη­τές και Αγα­πη­τοί Συμπα­τριώ­τες,

Σήμερα, 28 Οκτω­βρίου 2025, η πατρίδα μας υψώνει τη σημαία της ιστο­ρι­κής μνήμης και της εθνικής περη­φά­νιας για να τιμήσει την επέτειο του «ΟΧΙ». Μια μέρα που σημα­το­δο­τεί την ένδοξη προ­σπά­θεια του ελλη­νι­κού λαού να αντι­τα­χθεί με αξιο­πρέ­πεια και θάρρος στις δυνά­μεις της κατοχής. Το «ΟΧΙ» του 1940 δεν ήταν απλώς μια διπλω­μα­τική απά­ντηση, ήταν η φωνή ολό­κλη­ρου του λαού μας που επέλεξε την ελευ­θε­ρία αντί της υπο­τέ­λειας, την αξιο­πρέ­πεια αντί του φόβου.

Αυτός ο ηρω­ι­σμός και η αυτο­θυ­σία δεν ήταν από­μα­κρες έννοιες για μας, τους κατοί­κους του Αιγαίου. Κι εμείς στη Νίσυρο, όπως όλοι οι Έλληνες, γευ­θή­καμε για αιώνες την πίκρα της κατοχής και τις στε­ρή­σεις του πολέμου. Το νησί μας, με τη δική του μικρή αλλά αξιό­τιμη ιστορία, στε­κό­ταν ακλό­νητο, μάρ­τυ­ρας των δοκι­μα­σιών αλλά και της ανθε­κτι­κό­τη­τας του τόπου μας. Οι πρό­γο­νοί μας, με ότι είχαν να προ­σφέ­ρουν, συμ­με­τεί­χαν σε αυτό τον αγώνα. Η θυσία τους, η ανδρεία τους και η αγάπη τους για την Ελλάδα είναι μέρος της ζωντα­νής ιστο­ρίας του νησιού μας, κλη­ρο­νο­μιά που οφεί­λουμε να δια­φυ­λά­ξουμε.

Σήμερα, η επέ­τειος του «ΟΧΙ» αποκτά μια ιδιαί­τερη αξία για την κοι­νω­νία μας. Μας υπεν­θυ­μί­ζει την αξία της ενό­τη­τας, της αλλη­λεγ­γύης και της κοινής προ­σφο­ράς. Σε μια εποχή νέων προ­κλή­σεων, το μήνυμα της 28ης Οκτω­βρίου παρα­μέ­νουν επί­καιρο: Να λέμε «ΟΧΙ» στην κακε­ντρέ­χεια, στην αδια­φο­ρία, στην ηττο­πά­θεια και στην έλλειψη αλλη­λεγ­γύης. Να λέμε «ΝΑΙ» στην ενότητα, στην αλλη­λεγ­γύη, στην αγάπη για τον τόπο μας και στην ανά­πτυξή του.

Ας τιμή­σουμε λοιπόν την επέτειο αυτή, όχι μόνο ως ένα γεγονός του παρελ­θό­ντος, αλλά ως πηγή έμπνευ­σης για το παρόν και το μέλλον μας. Ας συνε­χί­σουμε να χτί­ζουμε μια δυνα­μική, ενωμένη και προ­ο­δευ­τική Νίσυρο, αντάξια των ηρώων που την τίμησαν με τις πράξεις και τις θυσίες τους.

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η 28η Οκτω­βρίου 1940!

Ζήτω η Νίσυρος!

Με εκτί­μηση,

Ο Δήμαρ­χος Νισύρου

Χρι­στο­φής Ι. Κορω­ναίος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.