Αθλητικά

Νέα εποχή στον Διαγόρα

Το πλάνο του Γ.Σ. Διαγόρας για την ανάπτυξη του συλλόγου τα επόμενα χρόνια, ανέπτυξε η διοίκηση του «γηραιού» σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στο ξενοδοχείο Grand Hotel, παρουσία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ του νησιού μας.

Η συνέντευξη αφορούσε κυρίως στο ποδοσφαιρικό τμήμα των «κυανέρυθρων», όπως επίσης και στο σχέδιο που έχουν «καταστρώσει» στον Διαγόρα για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, αλλά και της παραχώρησης στον σύλλογο του βοηθητικού γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου ως προπονητήριο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Διαγόρας έχει ζητήσει με επίσημη πρόταση στον Δήμο, την παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου, προκειμένου να το ανακαινίσει πλήρως και να το χρησιμοποιήσει κυρίως για το τμήμα στίβου του συλλόγου, αλλά και για να το δίνει για χρήση, όπως συμβαίνει και σήμερα, σε άλλα σωματεία της πόλης, χωρίς φυσικά αντίτιμο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι άνθρωποι του Διαγόρα ανέλυσαν το πλάνο που έχουν για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στην Καλλιθέα, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε στη μακέτα που είχαν ετοιμάσει οι «κυανέρυθροι» και το οποίο θα φτιαχτεί σε επαγγελματικά πρότυπα, βασισμένο να αντίστοιχα του εξωτερικού.

Οι ομιλητές ήταν οι κ. Στεφανίδης, Γλυνός και Παπαδημητρίου, με τον Α’ αντιπρόεδρο του Διαγόρα κ. Μανώλη Γλυνό να παίρνει πρώτος το λόγο και να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αφού σας καλωσορίσω και σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και πριν μιλήσει ο πρόεδρος του συλλόγου, θα ήθελα να πω ότι θεωρώ πως είναι ευλογία να συμμετέχεις στο διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού σωματείου που λέγεται Διαγόρας, ο οποίος δεν είναι μόνο ένα αθλητικό σωματείο, αλλά προσφέρει παράλληλα σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, κάτι που συμβαίνει από την ίδρυση του.

Οι στόχοι μας είναι καταρχήν οι υποδομές, στις οποίες δίνουμε μεγάλο βάρος, ενώ όσον αφορά την πρώτη ομάδα του ποδοσφαίρου στόχος και υποχρέωση είναι μόνο η άνοδος, προκειμένου ο Διαγόρας να πάρει μεγαλύτερη ώθηση, κάτι που θα γίνει με σχέδιο, μεθοδικότητα και συνεργασία από όλους μας. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησαν οι προκάτοχοι μας.

Τρίτο το αθλητικό κέντρο, καθώς χωρίς αυτό ένας σύλλογος δεν μπορεί να πάει μπροστά και όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να μας βάλουν εμπόδια, εμείς θα προσπαθούμε πάντα να πάμε τον Διαγόρα μπροστά».

Το τρίπτυχο της ανάπτυξης του Διαγόρα

Ακολούθως μίλησε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Διαγόρα, κ. Κώστας Στεφανίδης, ο οποίος ανέλυσε το τρίπτυχο πλάνο του «γηραιού» για την ανάπτυξη του και κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος:

«Θέλω να ξεκινήσω από τη στιγμή που το καλοκαίρι έδωσα το «παρών» στη γενική συνέλευση του συλλόγου, στην οποία φτάσαμε κοντά στον διχασμό και την διοίκηση πρωτοδικείου. Όμως στάθηκε τυχερός που τελικά εξελέγη η συγκεκριμένη διοίκηση, η οποία έχει γαλουχηθεί με τις ίδιες διαγορίτικες αξίες όλα αυτά τα χρόνια. Η οποιαδήποτε απόφαση παίρνεται είναι ομόφωνη και υποστηρίζεται από όλα τα μέλη της. Το διοικητικό μας συμβούλιο συνδυάζει μάλιστα με ιδανικό τρόπο το παλιό με το νέο και τον άνδρα με τη γυναίκα, αφού οι γυναίκες της διοίκησης είναι η ψυχή του σωματείου μας».

Βάζοντας μπροστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, καταλήξαμε ότι το πρώτο μας μέλημα θα πρέπει να είναι η συνένωση των διαγορίτικων δυνάμεων και ακολούθως το διοικητικό συμβούλιο πήρε την απόφαση για το τρίπτυχο που θα διέπει τις κινήσεις μας και το οποίο αποτελείται από:

  1. Τις υποδομές, καθώς αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να υπάρξει συνέχεια στον σύλλογο,
  2. Τις ακαδημίες που και στο παρελθόν υπήρχαν, χωρίς όμως τον σωστό προγραμματισμό και
  3. Τον πρωταθλητισμό και την άνοδο, εγχείρημα που είναι πολύ δύσκολο.

Ξεκινώντας ανάποδα, θέλω να πω όσον αφορά τον πρωταθλητισμό που επιδιώκει η πρώτη ομάδα, ότι ευτυχώς για εμάς οι πόρτες εκτός Ρόδου ήταν ορθάνοιχτες, βάλαμε το χέρι στην τσέπη, κάναμε μετεγγραφές, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο ροδίτικο στοιχείο και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη.

Στις ακαδημίες, είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη δουλειά που γίνεται, από νέους πτυχιούχους προπονητές και με υπεύθυνο τον κ. Στάθη Φαρμακίδη, τον οποίο εγώ θεωρώ επιστήμονα στη δουλειά που κάνει. Έχουμε περάσει μια διαφορετική φιλοσοφία από αυτή που ίσχυε τόσα χρόνια σε όλες τις ομάδες, με συνεχή ιατρική παρακολούθηση ακόμη και στις προπονήσεις, ενώ επίσης νοικιάζουμε πούλμαν, προκειμένου να μεταφέρονται οι ομάδες μας σαν μια οικογένεια στους χώρους που θα αγωνισθούν ή θα προπονηθούν, με στόχο να γίνει η Λέσχη του Διαγόρα, που είναι το σημείο εκκίνησης, το δεύτερο «σπίτι» των αθλητών μας.

Επίσης θέλουμε να περάσουμε τη φιλοσοφία, πως ο τρόπος παιχνιδιού με τον οποίο αγωνίζεται η πρώτη ομάδα θα πρέπει να δουλεύεται και στις ακαδημίες, προκειμένου να υπάρχει σύνδεση και όλα τα τμήματα να ακολουθούν το ίδιο αγωνιστικό πλάνο, κάτι που συμβαίνει ήδη με τον κ. Πέτκοβιτς, ο οποίος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ πρώτης ομάδας και εφηβικής.

Επίσημη πρόταση για το βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Διαγόρα συνέχισε, αναφέροντας λεπτομέρειες για το προπονητικό κέντρο που θέλει να κατασκευάσει ο σύλλογος στην περιοχή της Καλλιθέας:

«Η δημιουργία αθλητικού κέντρου είναι δύσκολη και κοστίζει αρκετά, εμείς έχουμε κάνει ήδη τις απαραίτητες συναντήσεις μας με τεχνοκράτες, αρχιτέκτονες, οικονομικούς συμβούλους και ανθρώπους του ποδοσφαίρου και έχουμε καταλήξει σε ένα πακέτο λύσεων, όμως θα χρειαστούμε και τη συνδρομή της πολιτείας.

Το πρώτο σκέλος αφορά την εκμετάλλευση του βοηθητικού γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου, που ανήκει στον Δήμο, στον οποίο έχουμε καταθέσει έγγραφη πρόταση εδώ και τρεις μήνες προκειμένου να μας παραχωρηθεί.

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι ο Διαγόρας θα αναλάβει την ανακατασκευή και την πλήρη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο αφού ολοκληρωθεί θα μπορεί να παραχωρηθεί για χρήση όπως και τώρα σε άλλους συλλόγους, σχολεία αλλά και πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν στο χώρο.

Βέβαια, από τη στιγμή που θα ξοδευτούν τόσα χρήματα από τον Διαγόρα και το γήπεδο  χρησιμοποιείται και από άλλους, θα πρέπει να συντηρείται, κάτι που επίσης θέλουμε να αναλάβουμε αποκλειστικά.

Αν η πρόταση μας δεν γίνει δεκτή, τότε είμαστε διατεθειμένοι να την παραχωρήσουμε για υλοποίηση σε άλλο σωματείο, το οποίο θα βοηθήσουμε, όμως θα θέλουμε και πάλι να έχουμε χρήση του γηπέδου. Θα ανακατασκευαστούν ο χλοοτάπητας, οι εξέδρες, ο στίβος με το ταρτάν αλλά και κάποιες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο χώρο.

Γι’ αυτό το λόγο περιμένουμε την απάντηση του ΔΟΠΑΡ, που θα πρέπει να ξέρει ότι το όλο έργο δεν θα κοστίσει τίποτα στο Δήμο. Η πρόταση μας είναι να μας παραχωρηθεί η χρήση για δέκα χρόνια.

Αθλητικό κέντρο «Αντώνης Γεωργιάδης»

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στον μεγάλο στόχο του σωματείου, που δεν είναι άλλος από την κατασκευή προπονητικού κέντρου:

«Το αθλητικό κέντρο του Διαγόρα αποτελεί την σπουδαιότερη προτεραιότητα για εμάς. Υπάρχουν ήδη οι χορηγοί, τα χρήματα έχουν βρεθεί και έχει γίνει η σχετική μελέτη από τις αρμόδιες εταιρείες.

Έχει υπάρξει προφορική συμφωνία με τον κ. Ιατρίδη για την παραχώρηση συγκεκριμένου χώρο στην περιοχή της Καλλιθέας, στον οποίο είχαν ξεκινήσει κάποια έργα που όμως σταμάτησαν και θέλουμε το αθλητικό μας κέντρο να το ονομάσουμε ‘Αντώνης Γεωργιάδης’».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Στεφανίδης διέκοψε την ομιλία, καθώς εμφανώς συγκινημένος όταν ανέφερε το όνομα του κ. Γεωργιάδη, ξέσπασε σε κλάματα:

«Με συγχωρείται για τη συγκίνηση, όμως ο Αντώνης Γεωργιάδης είναι σαν πατέρας μου», και συνέχισε:

Η πρόταση μας θα περάσει από το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΡ και ελπίζω ο Δήμος να συμπαρασταθεί μόνο με την παραχώρηση της έκτασης και όχι με χρήματα. Στο αθλητικό κέντρο θα στεγαστούν τα τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, όσον αφορά τις προπονήσεις τους, ενώ θα δημιουργηθεί και κολυμβητήριο, αφού ο Διαγόρας έχει πλέον και τμήμα κολύμβησης.

Ο Διαγόρας θα προχωρήσει και θα δείξει τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του».

Τελειώνοντας το λόγο πήρε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος περιέγραψε με λεπτομέρειες τις συναντήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, μεταξύ διοικούντων τον Διαγόρα και τη Ρόδο, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση αλλά και συνεργασία, όμως όπως ανέφερε, δεν υπήρξε σημείο επαφής και από τότε ο «γηραιός» περιμένει απλά την απάντηση του Δήμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου