Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Αγγελοπούλου: Σύμβολο αγώνα και αναγέννησης η Κάσος

Ερχόμενοι στην Ηρωική Νήσο Κάσο αισθανόμαστε ότι είναι μια ιεροτελεστία είναι μία μύηση σε αυτό το σύμβολο του αγώνα της θυσίας και της αναγέννησης. Οι Κασιώτες έδωσαν πολλά, το βιός τους καράβια τους το 1821 βοήθησαν την άλλη Ελλάδα και έπεσαν στιγμιαία σε μία άνιση αναμέτρηση αλλά αναγεννηθηκαν όπως ο φοίνικας της ελληνικής μυθολογίας. Και ήρθαμε στην Κάσο γιατί πρωτοπορεί στο να δημιουργήσει τις βάσεις για εναλλακτική ενέργεια σ αυτό το νησί έχει κάνει προτάσεις που θυμίζουν το παρελθόν τους με περηφάνια και τιμή στους εχθρούς αλλά σκέφτεται και το μέλλον ….»

Αυ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πρόεδρος της επιτροπής ελλάδα 2021 από την Ηρωική Νήσο Κάσο οποία επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής » Ελλάδα 2021″ κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο της ηρωικης νησου κασου κύριο Μιχάλη Ερωτόκριτο και την Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου κ. Καλλιόπη Νικόλαιδού και μέλη του Δ.Σ. Ο κ. Ερωτόκριτος μεταξύ των άλλων πρότεινε μία σειρά δράσεων για το 2021 ψήνει όπως , η ηρωική Νήσος Κάσος η ιστορία στην άκρη του χάρτη, βιβλίο για την ιστορία του νησιού, κατασκευή μνημείου του κασιώτη ήρωα του 1821 Μάρκου Μαλλιαράκη καθώς επίσης και την ίδρυση στο νησί σχολής καραβομαραγκός σε επίπεδο ΙΕΚ. Η η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη της στην Κάσο το δημαρχείο τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου συναντήθηκε με φορείς του νησιού και έγινε ανταλλαγή δώρων ξεναγηθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο και σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι της Κάσου. Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος υπογράμμισε πως «στον αγώνα της εθνικής μας Παλιγγενεσίας η Κάσος και οι κασιώτες βρέθηκαν όχι τυχαία στην πρωτοπορία και έφτασαν να πληρώσουν βαρύ τίμημα για την ολόψυχη συμμετοχή τους σε αυτόν με το τραγικό ολοκαύτωμα του νησιού τους ιστορικό γεγονός που χαρακτήρα που συντελέσθηκε στις 7 Ιουνίου του 1824 με πάνω από 3.000 νεκρούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου