Ειδήσεις

Συνάντηση του Δημάρχου με την ηγεσία των Αεροπορικών Ομίλων της TUI για τη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου της εταιρείας στη Ρόδο

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου με την ηγεσία του αεροπορικού ομίλου της TUI, το Γενικό Διευθυντή Matthias Bansa, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Michael Rokahr, και τον προϊστάμενο διαχείρισης του στόλου του Ομίλου και Ροδίτη Στέφανο Raabe, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου. Ο αεροπορικός όμιλος της TUI περιλαμβάνει τις εταιρίες TUIfly, Thompson, και Corsair, έχει ένα στόλο 160 αεροπλάνων, ενώ η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό του Ομίλου με ποσοστό 22% (πρώτη Ισπανία με ποσοστό 55%, τρίτο το Μαρόκο – 4%).
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός για το παγκόσμιο συνέδριο της TUI το 2018, συνέδριο το οποίο εν πολλοίς καθορίζει την πολιτική του Ομίλου για τις επόμενες χρονιές, και με πρωτοβουλίες του Δημάρχου σε συνεργασία με το Ροδίτη Στέφανο Raabe πιθανότατα θα γίνει στη Ρόδο. Ο κος Bansa δήλωσε ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενήσει το γεγονός, δεσμευόμενος ότι σε περίπτωση που επιλεγεί τελικά η Ελλάδα, η Ρόδος θα είναι ο προορισμός φιλοξενίας του Συνεδρίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί έως τα Χριστούγεννα. Ο κος. Χατζηδιάκος ανέφερε ότι διοργάνωση του Συνεδρίου στη Ρόδο θα έχει πολλαπλά αμοιβαία οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό, αφού ο τόπος διεξαγωγής επηρεάζει και την ατζέντα.
Ο κος. Bansa ενημέρωσε ότι για το 2017 η TUI θα κλείσει με αύξηση 10% και 11.100 πτήσεις για την Ελλάδα, συνεχίζοντας με σταθερό ρυθμό αύξησης εδώ και μια τριετία, με το 50% να αφορά σε πτήσεις Ρόδο και Ηράκλειο, ενώ αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και το 2018. Ωστόσο ο Δήμαρχος έθεσε το ζητούμενο της ανάγκης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Οι αντιπρόσωποι της TUI άκουσαν με προσοχή το ζήτημα έχοντας τη διάθεση να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες, αναφέροντας μάλιστα ότι στο δικό τους προγραμματισμό θα ήταν πιο εύκολη η δημιουργία μιας χειμερινής τουριστικής περιόδου χωρίς καθόλου διακοπή. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Ρόδος έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση χειμερινού προορισμού, έχοντας να επιδείξει πλούσια ιστορία, πολιτισμό, υποδομές, και φυσικά τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς.
Συμφωνήθηκε να αναλάβει ο κος Χατζηδιάκος πρωτοβουλίες συντονισμού με Δημάρχους άλλων σημαντικών τουριστικών προορισμών, προκειμένου και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, να καταρτιστεί μια συγκεκριμένη πρόταση προώθησης των νησιών μας ως χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των αεροδρομίων από τη Fraport. Ο κος. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει την πίεση στην εταιρεία για την υλοποίηση των επενδυτικών αναπτυξιακών σχεδίων της στα αεροδρόμια, αφού ο ίδιος διαπιστώνει καθυστέρηση, ενώ παράλληλα με τη συνάντηση υπήρξε και η ενημέρωση από τους εκπροσώπους του αεροδρομίου για τη ρωγμή που παρουσιάστηκε. Ο κος Rokahr επιβεβαίωσε τη διαπίστωση, τονίζοντας ότι με την υλοποίηση των επενδύσεων και της συντήρησης του αεροδρομίου δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα απρόοπτα, εκφράζοντας πως και η TUI επιθυμεί την επιτάχυνση των έργων υποδομής στα αεροδρόμια προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς προβλήματα τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου