Συνελήφθησαν προχθες το πρωί στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάπραξη κλοπών.
Οι κατηγορούμενοι διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν συνολικά δυο καταστήματα και πέντε αυτοκίνητα, από τα οποία σε τρεις περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα, έγγραφα και καταγραφικό εξοπλισμό.
Οι δράστες εντοπίστηκαν νυχτερινές ώρες της 25/26 Αυγούστου 2020, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και βρέθηκαν στην κατοχή του ενός από τους δυο 4 φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
Πιο συγκεριμένα το πρωί της 25ης Αυγούστου 2020 καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη καταστήματος με τουριστικά είδη, που βρίσκεται επί της πλατείας Νεωρίου, ότι την 01.50 ώρα της ίδιας ημέρας άγνωστοι δράστες καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που διαθέτει το κατάστημα να αφαιρούν έτερη εξωτερική κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του καταστήματος.
Έπειτα, από εμπεριστατωμένη έρευνα, συλλογή πληροφοριών σε συνδυασμό με αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης είναι οι κατηγούμενοι, οι οποίοι αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως προσήχθησαν και συνελήφθησαν.
Ακόμη, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου στον πρώτο βρέθηκε να κατέχει μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων, ένα δισκίο του ναρκωτικού σκευάσματος «Stedon» και τρία δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος «Lexotanil», άνευ της απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.
Προέκυψε εξάλλου ότι ο πρώτος κατά το χρονικό διάστημα από 23.00 ώρα της 16ης Αυγούστου 2020 έως 08:00 ώρα της 17ης Αυγούστου 2020 μετέβη σε σταθμευμένο επί της οδού Μετεώρων αυτοκίνητο και αφού έσπασε τον ανεμοθραύστη εισήλθε εντός και αναστάτωσε το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
Στο διάστημα από 20 Αυγούστου 2020 έως 21 Αυγούστου 2020 μετέβη σε σταθμευμένο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη αυτοκίνητο εισήλθε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.
Κατά το χρονικό διάστημα από 22:00 ώρα της 20ή Αυγούστου 2020 έως 08:00 ώρα της 21ης Αυγούστου 2020 μετέβη σε σταθμευμένο επί της οδού Αγγέλου Σικελιανού αυτοκίνητο, εισήλθε εντός, πιθανόν από το πίσω αριστερό παράθυρο το οποίο ήταν λίγο κατεβασμένο, αναστάτωσε το ντουλαπάκι του συνοδηγού πλην όμως δεν αφαίρεσε κάτι.
Κατά το χρονικό διάστημα από 01:00 έως 08:00 ώρα της 20ής Αυγούστου 2020, μετέβη σε σταθμευμένο επί της οδού Πτολεμαίων Ταξί, έσπασε το παράθυρο του συνοδηγού, εισήλθε εντός και αφαίρεσε αποδείξεις, τιμολόγια και έγγραφα του οχήματος.
Κατά το χρονικό διάστημα από 22.00 ώρα της 17ης Αυγούστου 2020 έως 0700 ώρα της 18ης Αυγούστου μετέβη σε σταθμευμένο επί της οδού Παπανικολή αυτοκίνητο και αφού έσπασε το παράθυρο του οδηγού, εισήλθε εντός αυτού, αναστάτωσε το ντουλαπάκι του συνοδηγού πλην όμως δεν αφαίρεσε κάτι.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος περί ώραν 00:20 της 23ης Αυγούστου 2020 μετέβη σε επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως περίπτερο και αφού αφαίρεσε ένα καλέμι εξωτερικά από το περίπτερο αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να το παραβιάσει.
Εξεταζόμενοι αποδέχθηκαν εν μέρει τις εις βάρος τους κατηγορίες.
Σύλληψη ημεδαπού
για κλοπή στη Ρόδο
Την 25η Αυγούστου 2020 το πρωί συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 22χρονος ημεδαπός ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο από σημείο στην πόλη της Ρόδου. Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ