Τοπικές Ειδήσεις

Περίεργο αίτημα για το συγκρότημα του Ελλη στην υπό εκκαθάριση εταιρεία Ρόδων ΑΕ

Μια ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία των Αθηνών, που δεν φέρεται να έχει δραστηριοποιηθεί ξανά στη Ρόδο, υπέβαλε δύο αιτήματα στην υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΩΝ ΑΕ, για να ενημερωθεί και μάλιστα θέτοντας χρονικά τελεσίγραφά για το καθεστώς χρήσης και εκμετάλλευσης δύο δημοτικών ακινήτων στο συγκρότημα του ΕΛΛΗ.
Πιο συγκεκριμένα ζητά ενός πέντε εργάσιμων ημερών να τις γνωστοποιηθούν στοιχεία για τις μισθώσεις που έχουν γίνει στα δύο ακίνητα του συγκροτήματος και διατείνεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν επιτρεπόταν η αναμίσθωση ή (προφορική ή έγγραφη) παράταση της μίσθωσης και σε περίπτωση νέας μισθώσεως δημοτικού ακινήτου αυτή γίνεται μόνο με πλειοδοτικό διαγωνισμό (βλ. ΠΔ 270/1981) και όχι με υποχρεωτική υπόδειξη του προηγούμενου μισθωτή και απευθείας νέα μίσθωση.
Το θέμα έχει προκαλέσει εύλογο εκνευρισμό καθώς αρμοδίως εκπρόσωποι της υπό εκκαθάριση εταιρείας διατείνονται ότι έχει τηρηθεί στο ακέραιο η νομιμότητα διαχρονικά, ενώ δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν προσωπικά δεδομένα σε οποιαδήποτε εταιρεία που απευθύνεται μάλιστα με τελεσίγραφα.
Προκύπτει ωστόσο αναμφίβολα ότι το συγκρότημα του Ελλη αποτελεί μια επένδυση την οποία πολλοί εποφθαλμιούν και μάλιστα εταιρείες εκτός Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου