Τοπικές Ειδήσεις

“Οταν υπάρχει όραμα και οι στόχοι γίνονται πράξεις υπάρχει πρόοδος. Όπου υπάρχει όραμα υπάρχει και μέλλον”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου παρέστη την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στα εγκαίνια της νέας γέφυρας Κρεμαστής που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων αλλά και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Διακογεωργίου δηλώνει περήφανος διότι μια ακόμη διαχρονική παθογένεια αποκαθίσταται με ενέργειες και άμεση δράση αυτής της Περιφερειακής Αρχής. «Ένα μεγαλεπήβολο έργο, ένα έργο πνοής, εξόχως σημαντικό για τον τουρισμό μας, την τοπική οικονομία και κυρίως για την οδική ασφάλεια λαμβάνει σήμερα σάρκα και οστά. Είναι ένα μεγάλο έργο που σηματοδοτεί την πρόοδο και την επιτυχία της πόλης μας. Ο καθείς έχοντας ή όχι τεχνικές γνώσεις αυτό το έργο το θαυμάζει. Η νέα γέφυρα της Κρεμαστής αποτελεί ένα τεχνολογικό και αισθητικό κομψοτέχνημα. Ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Χατζημάρκος αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι ο οραματιστής για τα μεγάλα και τα σπουδαία, ότι είναι ο πολιτικός με συνέπεια λόγω και έργω. Μέσα από τα συνεχή έργα της η Περιφέρεια μας αποκτά ένα ασφαλές οδικό δίκτυο το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα μας. Με πολύ δουλειά και με αδιάκοπη προσπάθεια η παράδοση του έργου γίνεται νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Αυτό χαρακτηρίζεται πρόοδος αλλά και δείγμα πολιτισμού.

Είναι δείγμα πολιτισμού διότι από αρχαιοτάτων ετών οι γέφυρες ένωσαν τον κόσμο, διέδωσαν πολιτισμούς, ενδυνάμωσαν την ανάπτυξη κάθε είδους σχέσεων μεταξύ των λαών. Μετά την εμβληματική γέφυρα του Μάκαρη, η νέα γέφυρα της Κρεμαστής έρχεται να υποδηλώσει ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι εδώ για τα μεγάλα και τα σπουδαία. Σχεδιάζει και προγραμματίζει ενδελεχώς και επισταμένα και πραγματοποιεί άμεσα. Σπάει το φράγμα των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και διδάσκει νέα μοντέλα ευέλικτης διοίκησης. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος αναβλητικότητας, διαχρονικών κωλυσιεργιών και παρωχημένων πρακτικών . Η γέφυρα της Κρεμαστής παρέπεμπε σημειολογικά στο δημοτικό τραγούδι της «Αρτας το Γιοφύρι» που ολημερίς το κτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Θέλω να συγχαρώ επίσης όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση αυτού του σπουδαίου έργου. Τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το εργατοτεχνικό προσωπικό που μέσα σε συνθήκες κρίσης εργάστηκαν κοπιωδώς και αδιαλείπτως με τον καλύτερο τρόπο και τα αποτελέσματα είναι απτά και μετρήσιμα. Με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της Περιφέρειας μας, και με αυτιά κλειστά στις Σειρήνες του λαϊκισμού, αφήνουμε πίσω το χτες της προχειρότητας και της μιζέριας και προχωράμε μπροστά».

 

Κάλλιστος Διακογεωργίου

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ &ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου