Υποθέτω εκεί στην Ellinair, μετά την «ευχαριστήρια επιστολή « του κ. Χαρ. Κόκκινου -με αφορμή την έναρξη δρομολογίων στη Ρόδο, να κατάλαβαν τι σημαίνει ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Μια επιστολή, στην οποία χρησιμοποιεί 76 λέξεις (τις μέτρησα) για να ευχαριστήσει την εταιρία και 98 (τις ξαναμέτρησα) για να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Ρόδου και τον κ. Νικητιάδη και να «θάψει» την Περιφέρεια, δεν την λες ευχαριστήρια επιστολή στην εταιρία. Την λες επιστολή εμπάθειας και μικροπολιτικής. (Την λες και ” ψάχνω πολιτική στέγη…”.  Κάτι, που ουδόλως ενδιαφέρει την Ellinair, αντιθέτως εκθέτει και δημιουργεί αλγεινή εικόνα.

Προβλήματα, που δεν μας είναι άγνωστα σ’ αυτή τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα. Η µεγάλη απόσταση που χωρίζει την ελληνική πολιτική σκηνή από την κοινωνία µας, όχι µόνον δεν έχει µειωθεί, όπως λογικά θα ανέµενε κανείς µετά από οκτώ δύσκολα χρόνια βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, αλλά αντίθετα, διαρκώς διευρύνεται.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας µοιάζει να µην έχει καταλάβει και να µην έχει διδαχθεί τίποτε. Παραµένει προσηλωµένο στις ίδιες εκείνες συνήθειες και τακτικές που µας οδήγησαν στην ηθική, πολιτική και οικονοµική χρεοκοπία. Εξακολουθεί να λειτουργεί µε την παλαιοκοµµατική «λογική», τον φανατισµό και τους ξεπερασµένους κανόνες των δεκαετιών του 1980 και του 1990.

Η «καρέκλα» και το στενά ενοούµενο συµφέρον, είναι δυστυχώς και σήµερα στο επίκεντρο κάθε σχεδιασµού, κάθε απόφασης και κάθε ενέργειας. Και για του λόγου το αληθές, ιδού οι 98 λέξεις αλγεινής και υπονομευτικής -θα μου επιτρέψετε- εικόνας σε μια στιγμή που ως μη όφειλε, παρουσιάζει ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατά τα λοιπά σε δελτίο τύπου προ ημερών προτρέπει: «Ας ενωθούν οι δυνάμεις για το καλό του τόπου” : «Οφείλω να ευχαριστήσω επίσης για την αποδεδειγμένη πρωτοβουλία τους: – το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και – το συμπατριώτη μας πρώην Υπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη για τη δρομολόγηση πτήσεων της Ellinair στη Ρόδο από την Αθήνα και να εκφράσω τη λύπη μου που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου περιορίστηκε μόνο στην ανακοίνωση του ερχομού της Ellinair στην περιοχή μας, διότι όπως αναφέρει πρόσφατο δελτίο τύπου της, (ημερομηνία: 13/04/2018: «Γνωρίζουν ότι οι πτήσεις εσωτερικού δεν αποτέλεσαν ποτέ αντικείμενο – στόχο των επαφών των εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε.»), δεν ασχολείται με δρομολόγηση πτήσεων εσωτερικού.»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ