Ειδήσεις

Ο Θωμάς Σωτρίλλης ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας

Αγώνα μεγάλο θα πρέπει να δώσει η νέα περιφερειακή αρχή προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.

Αυτό δήλωσε χθες ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης, που εξελέγη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

«Προβληματίζομαι γιατί ως Περιφέρεια δεν έχουμε μεγάλη δικαιοδοσία και θα πρέπει να παλεύουμε διαρκώς για τα αυτονόητα στον τομέα της Υγείας. Δυστυχώς, δεν βλέπω από πλευράς πολιτικών της περιοχής μας να υπάρχει τάση για βοήθεια. Δημιουργήθηκαν νέα τμήματα στο νοσοκομείο του νησιού μας αλλά αυτό έγινε χάρη στην προσπάθεια του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού», δήλωσε ο κ Θωμάς Σωτρίλλης.

Σε ερώτηση αν η νέα περιφερειακή αρχή διεκδικήσει αρμοδιότητες προκειμένου να αγωνιστεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας, ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης δήλωσε:
«Θα διεκδικήσουμε αρμοδιότητες με παρεμβάσεις μας προς τα αρμόδια υπουργεία. Αν αφήσουμε το θέμα στην καλή διάθεση των διοικούντων δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Θα πρέπει να κινηθούμε δυναμικά και να πιέσουμε για να λειτουργεί καλύτερα το νοσοκομείο και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες».

Ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την απόφαση που ελήφθη πρόσφατα και αφορά τις μετακινήσεις γιατρών από τις παθολογικές κλινικές στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.
«Εκτιμώ πως οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου θα στενάξουν γιατί οι ειδικευμένοι γιατροί θα πρέπει στο εξής να προσφέρουν υπηρεσίες και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών», δήλωσε ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης και πρόσθεσε πως οι κλινικές θα μένουν κάποιες ώρες με τους ειδικευόμενους γιατρούς.

«Πρέπει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει και διάθεση από τους ειδικευόμενους γιατρούς να έρθουν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη απόσταση που χωρίζει το νησί μας από το κέντρο, στην ακρίβεια και στις μικρές αποδοχές που δίνονται», εξήγησε ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Σε ερώτηση αν θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ή αν θα γίνει αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στον τομέα της υγείας, ο κ. Σωτρίλλης, δήλωσε:
«Οι αποφάσεις για την τοποθέτηση προσώπων σε θέσεις θα ληφθούν από τον επικεφαλής της παρατάξεως. Θα λάβω τις δικές μου αποφάσεις όταν έρθει η ώρα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου