Ειδήσεις

Ερχεται χάπι της Pfizer για θεραπεία της Covid-19 στο σπίτι -Ακόμη και πριν το τέλος της χρονιάς

Game changer το φάρμακο, σύμφωνα με ειδικούς της Υγείας. Τα άτομα που πρόσφατα μολύνθηκαν με τον ιό θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εκτός νοσοκομείων. Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Διαθέσιμο έως τα τέλη της χρονιάς θα μπορούσε να είναι το πειραματικό φάρμακο της Pfizer κατά της Covid-19, που λαμβάνεται από το στόμα στις πρώτες ενδείξεις της ασθένειας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Albert Bourla στο CNBC.

Η εταιρεία που ανέπτυξε μαζί με τη γερμανική BioNTech το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο από τις ΗΠΑ κατά κορωνοϊού ξεκίνησε τον Μάρτιο κλινική δοκιμή πρώιμου σταδίου νέας αντιικής θεραπείας για τη νόσο. Ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς πρωτεάσης, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία άλλων ιογενών παθογόνων όπως ο HIV και η ηπατίτιδα C.

Εάν οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το εγκρίνει, θα μπορούσε να διανεμηθεί στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της χρονιάς, δήλωσε ο Bourla.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι το φάρμακο, που λαμβάνεται από το στόμα, θα μπορούσε να είναι game changer, διότι τα άτομα που πρόσφατα μολύνθηκαν με τον ιό θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν εκτός νοσοκομείων. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το φάρμακο θα αποτρέψει την πρόοδο της νόσου και τις νοσηλείες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου