Ρεπορτάζ

Υποτονική παραμένει ακόμη η κίνηση στην τοπική αγορά

Υποτονική παραμένει η κίνηση στην τοπική αγορά με τους εμπόρους και καταστηματάρχες να εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στην περίοδο του Πάσχα. Από την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου) που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο.
Παράλληλα, από την Κυριακή άρχισαν να πυκνώνουν οι πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο της Ρόδου και μέχρι το Πάσχα των Καθολικών (επίσης στις 9 Απριλίου) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί αισθητά η κίνηση στο νησί, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και στην καλύτερη εμπορική κίνηση των καταστημάτων της πόλης.
«Οι ρυθμοί που επικρατούν στην αγορά είναι ακόμη χαλαροί, παρά την έναρξη της σεζόν. Βέβαια, η ροή των τουριστικών αφίξεων θα αρχίσει να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα των Καθολικών, πράγμα που εκτιμούμε ότι θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας- στην αγορά της πόλης κατά κύριο λόγο. Οι προετοιμασίες για την νέα σεζόν και το άνοιγμα των εποχικών επιχειρήσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει τεθεί σε λειτουργία ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Αναμένουμε γενικώς την έλευση της Πασχαλινής περιόδου, πιστεύοντας ότι θα μπούμε σε πιο έντονους ρυθμούς», δήλωσε ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Κώστας Σπανός.
Μπορεί οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι (άνοιξη/φθινόπωρο) να έχουν πλέον καταργηθεί, υπάρχουν όμως προσφορές σε όλα σχεδόν τα καταστήματα.
Επιπλέον, έχουν αρχίσει να μειώνονται οι τιμές των εμπορευμάτων, καθώς ξεκίνησαν να υποχωρούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας με τους εμπόρους να ευελπιστούν ότι η …πτώση των τιμών θα σταθεί ικανή να προσελκύσει το ντόπιο καταναλωτικό κοινό που θα θελήσει να κάνει τις καθιερωμένες …εορταστικές αγορές.
«Κάθε επιχείρηση μπορεί να προβαίνει σε προσφορές τηρώντας τον προβλεπόμενο κανονισμό. Βέβαια, κατά την προσωπική μου τουλάχιστον άποψη, οι τιμές έφτασαν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και πλέον έχει αρχίσει η αποκλιμάκωσή τους, καθώς έχουν υποχωρήσει οι τιμές ενέργειας.
Σταδιακά, εκτιμώ ότι θα μειωθούν περισσότερο. Ήδη τα νέα τιμολόγια έρχονται με μειωμένες τιμές. Ασφαλώς δεν έχουν φθάσει ακόμη στα επίπεδα πριν τις αυξήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης, σταδιακά όμως περιμένουμε μεγάλες αποκλιμακώσεις σε όλους γενικά τους τομείς», είπε ο κ. Σπανός.
Το ηθικό των εμπόρων και καταστηματαρχών αναπτερώνεται πάντως λόγω του θετικού κλίματος που επικρατεί για την καλή πορεία της τουριστικής σεζόν.
Ο Απρίλιος εκτιμάται ότι θα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών με πληρότητες υψηλότερες από τα συνηθισμένα.
Ακόμη και αν το ντόπιο καταναλωτικό κοινό παραμείνει …διστακτικό κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, υπάρχουν πάντα οι επισκέπτες να καλύψουν τα όποια κενά…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου