Αθλητικά

Προς παράταση οδεύει η υφιστάμενη δομή των τοπικών πρωταθλημάτων

Στην παράταση της διατήρησης της υφιστάμενης δομής των τριών τοπικών κατηγοριών, έτσι όπως την αποφάσισαν το περασμένο καλοκαίρι, κατά τουλάχιστον μία αγωνιστική, προσανατολίζονται οι παράγοντες της ΕΠΣΔ.
Με δεδομένο πως είτε διακοπεί οριστικά, είτε επανεκκινήσει μόνο για τις ομάδες που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, η φετινή σεζόν θα περάσει στην ιστορία ως ουσιαστικά μη γενόμενη. Εκτιμώντας δε πως θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η πανδημία του covid-19 και η ανάγκη να διατηρηθεί το πλαίσιο διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων μέσα σ’ ένα πλαίσιο οικονομικά διαχειρίσιμο και για τα σωματεία ασφαλές, προκρίνεται η άποψη πως το υφιστάμενο μοντέλο, το οποίο προβλέπει δύο «σφιχτούς» ομίλους σε Α’ και Β’ κατηγορία, είναι ανάγκη να διατηρηθεί, ίσως και για διάστημα μεγαλύτερο της διετίας.
Το θέμα θα απασχολήσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης μόλις η πολιτεία και ακολούθως η ΕΠΟ, ανακοινώσουν επισήμως τις αποφάσεις τους για την κατάληξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ορίσουν το πλαίσιο, εντός του οποίου θα κυλήσει η επόμενη.
Ως προς το πρώτο σκέλος, ολοένα και περισσότερες Ενώσεις εκφράζουν ανοιχτά την άποψη πως εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η ακύρωση της φετινής σεζόν είναι μονόδρομος κι αυτό που περιμένουν πλέον, είναι να αποφανθεί σχετικά το συντομότερο η νεοεκλεγείσα διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου