Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο Φιλήμονα Χριστοφόρου, που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή.

 

Παιδί φτωχής, αγροτικής οικογένειας από τα Λάερμα της Ρόδου, από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ του οποίου παρέμεινε δραστήριο μέλος ως το τέλος της ζωής του και δεν υποχώρησε ποτέ, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

 

Ο σ. Φιλήμονας έβαλε πλάτη σε δύσκολες εποχές, μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ Δούλευε ακούραστα στους πολύ σημαντικούς τομείς ευθύνης που του χρέωνε το κόμμα όποιοι και αν ήταν αυτοί.

 

Είχε διατελέσει Γραμματέας της οργάνωσης της ΚΝΕ, μέλος του Γραφείου της αχτιδικής και της Νομαρχιακής Επιτροπης, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής. Δράση είχε και στο συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο οποίο είχε διατελέσει και πρόεδρος.

 

Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με την ιδιότητα του σεμνού λαϊκού αγωνιστή.

 

Η κηδεία του πρόκειται να γίνει αύριο, Τρίτη 29/3 στις 4:00, στα Λάερμα.

 

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά  του.

 

Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Το Σωματείο μας αποχαιρετά το φίλο και συναγωνιστή Φιλήμονα για πάρα πολλά χρόνια μέλος του Σωματείου μας .Διατέλεσε μέλος του ΔΣ αλλά και πρόεδρος του Σωματείου.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια του και όλους τους οικείους του.

«Η λύπη μας δεν αρκεί για να περιγράψει το γεγονός του θανάτου του φίλου και συναγωνιστή ΦΙΛΗΜΟΝΑ που έφυγε από κοντά μας νωρίς. Θα τον θυμόμαστε όλοι μας παρόλο τον κλονισμό της υγείας να είναι εκεί αλύγιστος στους σκληρούς ταξικούς αγώνες. Ακούραστος πάλευε για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των ανέργων . Ήταν εκεί σε κάθε κάλεσμα του Σωματείου η΄ του ταξικού κινήματος ,σε κάθε απεργία σε κάθε συλλαλητήριο. Ο συναγωνιστής ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ, έδινε ψυχή και σώμα σε κάθε αγώνα, σε κάθε σταθμό του κινήματος μοίραζε κουράγιο και δύναμη σε όλους μας. Δεν παρέκκλινε στο ελάχιστο και αποτέλεσε ένα υποδειγματικό στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον ΦΙΛΗΜΟΝΑ τιμούν τον τίτλο του μέλους του ΠΑΜΕ , τέτοιοι άνθρωποι που με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα παλεύουν στο πλευρό της εργατικής τάξης, δικαιούνται να έχουν τον τίτλο του συνδικαλιστή.

Σύσσωμο το ΔΣ του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναγωνιστή ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ.

Καλό ταξίδι φίλε ΦΙΛΗΜΟΝΑ.

Το ΔΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ